whatsapp

Ödüllü Satranç Turnuvası

EĞİTİM 25.12.2017 - 10:04, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Ödüllü Satranç Turnuvası

Konya’nın Seydişehir ilçesinde İlköğretimler ve Ortaöğretimler arası Satranç Turnuvası düzenlendi.
Seydişehir Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Küçükler ve Yıldızlar Satranç turnuvası Ilıca Ticaret Meslek Lisesi'nde Ali Kara yönetiminde yapıldı. İki kategoride 180 öğrenciyle 2 gün süren turnuvaya ilginin yüksek olduğunu belirten Kaymakam Aydın Erdoğan, Satranç oyunu sürekli düşünmeyi sağlayan, aynı zamanda oyuncunun kişiliğini ve karakterini olumlu yönde etkileyen çok yönlü bir faaliyet olduğunu söyledi. Görsel zekânın gelişmesine katkı sağladığını kaydeden Erdoğan, "Amacımız öğrenciler arası kaynaşmayı sağlamak, satranç oyunuyla, düşünme ve karara verme niteliklerini pekiştirmektir. Öğrencilerimize hayatlarındaki engelleri bir satranç tahtasındaki gibi düşünerek onlara yardımcı olmasını sağlamaktır" dedi.  Turnuva sonunda İlkokullarda Mustafa Yorulmaz, Ortaokullarda Selim Erdoğan birinci geldi. Öğrenciler altınla ödüllendirildi. Satranç Turnuvası'na Kaymakam Aydın Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü  Tahir Kibar, okul müdürleri öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 
Konya’nın Seydişehir ilçesinde İlköğretimler ve Ortaöğretimler arası Satranç Turnuvası düzenlendi.

Seydişehir Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Küçükler ve Yıldızlar Satranç turnuvası Ilıca Ticaret Meslek Lisesi'nde Ali Kara yönetiminde yapıldı.

İki kategoride 180 öğrenciyle 2 gün süren turnuvaya ilginin yüksek olduğunu belirten Kaymakam Aydın Erdoğan, Satranç oyunu sürekli düşünmeyi sağlayan, aynı zamanda oyuncunun kişiliğini ve karakterini olumlu yönde etkileyen çok yönlü bir faaliyet olduğunu söyledi.

Görsel zekânın gelişmesine katkı sağladığını kaydeden Erdoğan, "Amacımız öğrenciler arası kaynaşmayı sağlamak, satranç oyunuyla, düşünme ve karara verme niteliklerini pekiştirmektir. Öğrencilerimize hayatlarındaki engelleri bir satranç tahtasındaki gibi düşünerek onlara yardımcı olmasını sağlamaktır" dedi. 
Turnuva sonunda İlkokullarda Mustafa Yorulmaz, Ortaokullarda Selim Erdoğan birinci geldi. Öğrenciler altınla ödüllendirildi.

Satranç Turnuvası'na Kaymakam Aydın Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü  Tahir Kibar, okul müdürleri öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.