whatsapp

Müsiad konferans düzenledi

SİVİL TOPLUM 09.02.2019 - 12:15, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Müsiad konferans düzenledi

Seydişehir Müsiad tarafından düzenlenen konferansa Medipol Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ekonomist Nurullah Mahmut Dündar konuk oldu. "Dolar Nereye Gider? Bitcoin Ve Kripto Paralar" anlatıldığı konferansa Müsiad Seydişehir üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı. Konferansın açılış konuşmasını yapan Müsiad Seydişehir Başkanı Av Uzm Av. Arabulucu Mustafa Akman “Son yıllarda finans dünyası başta olmak üzere tüm dünyada yankı uyandıran kripto para birimleri, “Blockchain (Blokzinciri) Teknolojisi, Bitcoin ve Kripto Paralar” karşı olan ilgi artmaktadır. Ülkemizde de nihayet bu konuyla ilgili adımlar atılmaktadır. Müsiad olarak dünya gündemine ait konularda uzman kişileri sizlerle buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.  Başkan Akman’ın ardından sözü alan Öğr Grv Ekonomist Nurullah Mahmut Dündar:  “Son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz kripto veya elektronik para olarak bildiğimiz Bitcoin‘ın arkasında aslında bir Blockchain Teknolojisi yer almakta. Peki nedir bu Blockchain? Blockchain teknolojisi bireysel kullanıcılara dijital kimlik üzerinde bugüne kadar benzeri görülmemiş bir kontrol imkânı sağlamaktadır. Dolayısıyla küresel açık bir hesap defteri olan blockchain sadece kripto paraların üretiminde değil birçok farklı alanda saklama, yönetme ve depolama gibi işlemler için kullanılmaktadır. Dijital kimliğe sağladığı imkan onu güven ekonomisinin anahtarı kılmaktadır. Bu açıdan blockchain sadece finans sektörü ile sınırlı kalmamakta, dijital teknolojinin sunduğu imkan işletmeler tarafından da fırsata dönüştürülmektedir. Bu yönüyle blockchain teknolojisinin dördüncü sanayi devriminin merkezinde yer aldığı öne sürülmektedir. Öyle ki önümüzdeki süreçte teknolojinin hayatımızda meydana getireceği büyük etkinin sosyal medya, büyük veri, robotlar ya da yapay zeka ile gerçekleşmeyeceğini ifade eden Don Tapscott gerçek devrimin sanal-dijital paranın temelini oluşturan blockchain olduğunu ifade etmektedir.Blockchain teknolojisi ile farklı sektörlerin teknolojiyle entegre olmasını sağlayan önemli adımlar atılmaktadır. Bitcoin ağı 3 Ocak 2009'da hayata geçti. Manifestonun yazarı Satoshi Nakamoto'dur fakat muhtemelen gerçek ismi değildir. Maksimum bitcoin sayısı 21 milyonla sınırlıdır. Şuan döngüde olan 17 milyon Bitcoin bulunmaktadır ve maksimum üretilebilecek olan Bitcoin sayısı 21 milyondur. 22 Temmuz 2013 tarihi itibarıyla dolaşımdaki Bitcoin’lerin toplam değeri 1,2 milyar dolar seviyesindeyken 4 Haziran 2014 tarihi itibarıyla bu değer 8,2 milyar dolar seviyesine ulaşmıştır. 7 Ocak 2018 tarihinde ise toplam Bitcoin’lerin değeri 542 milyar doları görmüştür. Özetle dijitalleşmenin çıktısı blockchain teknolojisinin getirdiği fırsatlar finans, sağlık, bilim, sanayi gibi farklı sektör ve alanlarda hayatımızı kolaylaştırmakta ve iş yapış şekillerimizi değiştirmektedir.” dedi Konferansın sonunda MÜSİAD Seydişehir Başkanı Av Uzm Arb Mustafa Akman, öğretim Görevlisi Ekonomist Nurullah Mahmut Dündar’a hediye taktim etti.

Seydişehir Müsiad tarafından düzenlenen konferansa Medipol Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ekonomist Nurullah Mahmut Dündar konuk oldu.

"Dolar Nereye Gider? Bitcoin Ve Kripto Paralar" anlatıldığı konferansa Müsiad Seydişehir üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Müsiad Seydişehir Başkanı Av Uzm Av. Arabulucu Mustafa Akman “Son yıllarda finans dünyası başta olmak üzere tüm dünyada yankı uyandıran kripto para birimleri, “Blockchain (Blokzinciri) Teknolojisi, Bitcoin ve Kripto Paralar” karşı olan ilgi artmaktadır. Ülkemizde de nihayet bu konuyla ilgili adımlar atılmaktadır. Müsiad olarak dünya gündemine ait konularda uzman kişileri sizlerle buluşturmaya devam edeceğiz” dedi. 

Başkan Akman’ın ardından sözü alan Öğr Grv Ekonomist Nurullah Mahmut Dündar: 

“Son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz kripto veya elektronik para olarak bildiğimiz Bitcoin‘ın arkasında aslında bir Blockchain Teknolojisi yer almakta. Peki nedir bu Blockchain?

Blockchain teknolojisi bireysel kullanıcılara dijital kimlik üzerinde bugüne kadar benzeri görülmemiş bir kontrol imkânı sağlamaktadır. Dolayısıyla küresel açık bir hesap defteri olan blockchain sadece kripto paraların üretiminde değil birçok farklı alanda saklama, yönetme ve depolama gibi işlemler için kullanılmaktadır. Dijital kimliğe sağladığı imkan onu güven ekonomisinin anahtarı kılmaktadır. Bu açıdan blockchain sadece finans sektörü ile sınırlı kalmamakta, dijital teknolojinin sunduğu imkan işletmeler tarafından da fırsata dönüştürülmektedir. Bu yönüyle blockchain teknolojisinin dördüncü sanayi devriminin merkezinde yer aldığı öne sürülmektedir. Öyle ki önümüzdeki süreçte teknolojinin hayatımızda meydana getireceği büyük etkinin sosyal medya, büyük veri, robotlar ya da yapay zeka ile gerçekleşmeyeceğini ifade eden Don Tapscott gerçek devrimin sanal-dijital paranın temelini oluşturan blockchain olduğunu ifade etmektedir.Blockchain teknolojisi ile farklı sektörlerin teknolojiyle entegre olmasını sağlayan önemli adımlar atılmaktadır.

Bitcoin ağı 3 Ocak 2009'da hayata geçti. Manifestonun yazarı Satoshi Nakamoto'dur fakat muhtemelen gerçek ismi değildir. Maksimum bitcoin sayısı 21 milyonla sınırlıdır. Şuan döngüde olan 17 milyon Bitcoin bulunmaktadır ve maksimum üretilebilecek olan Bitcoin sayısı 21 milyondur. 22 Temmuz 2013 tarihi itibarıyla dolaşımdaki Bitcoin’lerin toplam değeri 1,2 milyar dolar seviyesindeyken 4 Haziran 2014 tarihi itibarıyla bu değer 8,2 milyar dolar seviyesine ulaşmıştır. 7 Ocak 2018 tarihinde ise toplam Bitcoin’lerin değeri 542 milyar doları görmüştür.

Özetle dijitalleşmenin çıktısı blockchain teknolojisinin getirdiği fırsatlar finans, sağlık, bilim, sanayi gibi farklı sektör ve alanlarda hayatımızı kolaylaştırmakta ve iş yapış şekillerimizi değiştirmektedir.” dedi

Konferansın sonunda MÜSİAD Seydişehir Başkanı Av Uzm Arb Mustafa Akman, öğretim Görevlisi Ekonomist Nurullah Mahmut Dündar’a hediye taktim etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.