whatsapp

Muhtarlar, “imar barışı” konusunda bilgilendirildi

BELEDİYE 20.06.2018 - 13:06, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Muhtarlar, “imar barışı” konusunda bilgilendirildi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğü tarafından, Seydişehir’deki Mahalle muhtarlarına yönelik “İmar Barışı” konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Çevre ve Şehircilik İl Müdür yardımcısı Yusuf Karaarslan, kamuoyunda “İmar Barışı Yasası” olarak bilinen, 3194 Sayılı İmar Kanunu’na eklenen Geçici 16. Maddesi usul ve esaslarını düzenleyen tebliğ hakkında katılımcıları bilgilendirdi. İmar Barışı müracaatlarının 8 Haziran 2018 Cuma günü başladığını hatırlatan Karaarslan, “Ülkemizde imara aykırı yapılardan kaynaklanan sorunlar uzun yıllardır Türkiye’nin gündemini işgal etmektedir. Yıllardır çözüm bulunamayan bu konuyla ilgili olarak yapılan çalışmalar neticesinde İmar Barışı gündeme gelmiştir. İmar Barışı geçmişten gelen ve artık çözümsüzlük boyutunda bir hal alan imar sorunlarının çözüme kavuşturulması adına yapılmıştır. İmar Barışı, İmar mevzuatına veya ruhsata aykırı yapılara verilecek yapı kayıt belgesiyle vatandaşlarımızın imar sorunlarının çözüme kavuşturulması işlemidir. 31 Ekim 2018 tarihine kadar devam edecek.” diye konuştu.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğü tarafından, Seydişehir’deki Mahalle muhtarlarına yönelik “İmar Barışı” konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdür yardımcısı Yusuf Karaarslan, kamuoyunda “İmar Barışı Yasası” olarak bilinen, 3194 Sayılı İmar Kanunu’na eklenen Geçici 16. Maddesi usul ve esaslarını düzenleyen tebliğ hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

İmar Barışı müracaatlarının 8 Haziran 2018 Cuma günü başladığını hatırlatan Karaarslan, “Ülkemizde imara aykırı yapılardan kaynaklanan sorunlar uzun yıllardır Türkiye’nin gündemini işgal etmektedir. Yıllardır çözüm bulunamayan bu konuyla ilgili olarak yapılan çalışmalar neticesinde İmar Barışı gündeme gelmiştir. İmar Barışı geçmişten gelen ve artık çözümsüzlük boyutunda bir hal alan imar sorunlarının çözüme kavuşturulması adına yapılmıştır. İmar Barışı, İmar mevzuatına veya ruhsata aykırı yapılara verilecek yapı kayıt belgesiyle vatandaşlarımızın imar sorunlarının çözüme kavuşturulması işlemidir. 31 Ekim 2018 tarihine kadar devam edecek.” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.