whatsapp

Milli istihdam seferberliği

SİVİL TOPLUM 16.08.2018 - 04:01, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Milli istihdam seferberliği

Seydişehir Esnaf ve Sanatkârlar Odasında, ‘’Milli İstihdam Seferberliği ‘’çalışma hayatı ve önündeki engeller ile istihdam ve istihdam artırıcı konular ayrıca, İŞKUR’un özel sektöre dönük hizmetlerini ve yerel ve ulusal ekonomiye katkıları anlatıldı. Oda binasında Yapılan toplantıya İŞKUR Seydişehir Hizmet Merkezi yetkilileri ile Esnaf Odası Başkan ve Yöneticileri katıldı. Toplantıda işkur yetkilileri özel sektöre eleman sağlanması ve çalışacak işçiler ile alakalı teşvikler ve özel sektöre yapılacak bir dizi destekler anlatıldı. Ara eleman sıkıntısı olan özel sektörün anlatılan programlardan azami yararlanabilmesi hususunda belli yol haritaları belirlendi. Bunun yanında kendi işini kuracak olan engelliler için hibelerin anlatıldığı toplantıda, imalat sektöründe sigortalı sayısının artırılması amacıyla ücret, prim ve vergi desteklerinden bahsedildi. Seydişehir esnafı ve imalat sektöründe yer alan işletmeler için, desteklerle alakalı İŞKUR ve SGK yetkililerinin de içinde yer alacağı geniş kapsamlı bir toplantı yapılması ve özel sektörün bilgilendirilmesi kararlaştırıldı.

Seydişehir Esnaf ve Sanatkârlar Odasında, ‘’Milli İstihdam Seferberliği ‘’çalışma hayatı ve önündeki engeller ile istihdam ve istihdam artırıcı konular ayrıca, İŞKUR’un özel sektöre dönük hizmetlerini ve yerel ve ulusal ekonomiye katkıları anlatıldı.

Oda binasında Yapılan toplantıya İŞKUR Seydişehir Hizmet Merkezi yetkilileri ile Esnaf Odası Başkan ve Yöneticileri katıldı. Toplantıda işkur yetkilileri özel sektöre eleman sağlanması ve çalışacak işçiler ile alakalı teşvikler ve özel sektöre yapılacak bir dizi destekler anlatıldı. Ara eleman sıkıntısı olan özel sektörün anlatılan programlardan azami yararlanabilmesi hususunda belli yol haritaları belirlendi.

Bunun yanında kendi işini kuracak olan engelliler için hibelerin anlatıldığı toplantıda, imalat sektöründe sigortalı sayısının artırılması amacıyla ücret, prim ve vergi desteklerinden bahsedildi.

Seydişehir esnafı ve imalat sektöründe yer alan işletmeler için, desteklerle alakalı İŞKUR ve SGK yetkililerinin de içinde yer alacağı geniş kapsamlı bir toplantı yapılması ve özel sektörün bilgilendirilmesi kararlaştırıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.