whatsapp

Milletvekili Yokuş, Konyalı ihmal kurbanı!

SİYASET 02.04.2020 - 17:28, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Milletvekili Yokuş, Konyalı ihmal kurbanı!

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Korona virüsü ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı. Milletvekili Fahrettin Yokuş açıklamasında, ‘’Sağlık Bakanının dün açıkladığı iller bazında Koronovirüsü vakası sıralamasında üç büyük kentten sonra dördüncü sırada Konya’nın olması oldukça düşündürücüdür. Aslında bu sonuçların en önemli sebebi, Tedbirsizlik ve ihmal olarak ortaya çıkıyor. Çin’den Dünyanın dört bir yanına Koronavirüsün hızlı bir şekilde yayıldığı bir süreçte on binlerce vatandaşımızın Umre İçin S. Arabistan'a gitmesine izin veren Devlet yöneticilerinin vebalidir. Başta Cumhurbaşkanı olmak üzere Diyanet İşleri Başkanlığı sorumludur. Hangi akla hizmet Umre Ziyaretine izin verilmiştir? Ülkemizin dört bir yanına yayılan koronavirüs vakalarının ülke genelinde hızlı bir şekilde yayılmasının en önemli nedenlerinden birinin Umre ziyaretinden dönenler vasıtasıyla olduğu bir geçektir. İkinci önemli sebep ise aynı dönemlerde başta Turistler olmak üzere ülkemize giren yabancılar olmuştur. Konya ilimizin de Vaka sayısı itibariyle ilk dört Vilayet içinde olmasının sebeplerinde birisinin de umre ziyaretine gidenler olduğu görülmüştü. Diğer bir sebep ise Çin ve İran’dan Ocak ve Şubat aylarında gelen turistler olmuştur. Hükümetin tedbir almakta gecikmesi nedeniyle binlerce Çinli ve İranlı Turist Mevlana ziyareti için Konya’ya gelmiştir. Koronavirüsün hızlı bir şekilde ülkemizin dört bir yanına yayılmasının altında yatan tek gerçek ihmal ve tedbirsizliktir. Koronavirüsü için zamanında tedbir almayan yöneticilerin sorumsuzluklarının bedelini milletimiz çok ağır bir şekilde ödemeye başlamıştır. ACİLEN YA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI YÂDA EN ÇOK VAKA GÖRÜLEN İLK 10 İLİN ( KONYA Dâhil) KARANTİNA ALTINA ALINMASI! Bilindiği gibi Dünya Sağlık Örgütü bundan Bir yıl önce böyle bir Salgın hastalığın olabileceğini ve tedbir alınması gerektiğini bir Raporla Türkiye'ye bildirmiştir. Cumhurbaşkanlığı da bu konuyu Nisan (2019) ayında bir genelge ile kamu kurumlarına bildirmiştir. Sağlık bakanlığı da bu konuda oluşabilecek sonuçları bir rapor haline getirmiştir. Ancak ne hikmetse tedbir alınmamış, ihmaller ardı ardına gelmiştir. Endişemiz odur ki; Türkiye olarak bu ihmaller neticesi çok büyük bedeller ödeyecek on binlerce insanınızı kaybedeceğiz. Temennimiz korktuğumuz başımıza gelmez. Bu nedenle Tüm Türkiye’de acilen Sokağa Çıkma Yasağı ilan edilmelidir. Bu yapılamıyorsa En yoğun vakaların yaşandığı İlk 10 vilayetimiz karantina altına alınmalıdır’’

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Korona virüsü ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Milletvekili Fahrettin Yokuş açıklamasında, ‘’Sağlık Bakanının dün açıkladığı iller bazında Koronovirüsü vakası sıralamasında üç büyük kentten sonra dördüncü sırada Konya’nın olması oldukça düşündürücüdür.

Aslında bu sonuçların en önemli sebebi, Tedbirsizlik ve ihmal olarak ortaya çıkıyor.

Çin’den Dünyanın dört bir yanına Koronavirüsün hızlı bir şekilde yayıldığı bir süreçte on binlerce vatandaşımızın Umre İçin S. Arabistan'a gitmesine izin veren Devlet yöneticilerinin vebalidir. Başta Cumhurbaşkanı olmak üzere Diyanet İşleri Başkanlığı sorumludur. Hangi akla hizmet Umre Ziyaretine izin verilmiştir? Ülkemizin dört bir yanına yayılan koronavirüs vakalarının ülke genelinde hızlı bir şekilde yayılmasının en önemli nedenlerinden birinin Umre ziyaretinden dönenler vasıtasıyla olduğu bir geçektir. İkinci önemli sebep ise aynı dönemlerde başta Turistler olmak üzere ülkemize giren yabancılar olmuştur. Konya ilimizin de Vaka sayısı itibariyle ilk dört Vilayet içinde olmasının sebeplerinde birisinin de umre ziyaretine gidenler olduğu görülmüştü. Diğer bir sebep ise Çin ve İran’dan Ocak ve Şubat aylarında gelen turistler olmuştur. Hükümetin tedbir almakta gecikmesi nedeniyle binlerce Çinli ve İranlı Turist Mevlana ziyareti için Konya’ya gelmiştir.

Koronavirüsün hızlı bir şekilde ülkemizin dört bir yanına yayılmasının altında yatan tek gerçek ihmal ve tedbirsizliktir. Koronavirüsü için zamanında tedbir almayan yöneticilerin sorumsuzluklarının bedelini milletimiz çok ağır bir şekilde ödemeye başlamıştır.

ACİLEN YA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI YÂDA EN ÇOK VAKA GÖRÜLEN İLK 10 İLİN ( KONYA Dâhil) KARANTİNA ALTINA ALINMASI!

Bilindiği gibi Dünya Sağlık Örgütü bundan Bir yıl önce böyle bir Salgın hastalığın olabileceğini ve tedbir alınması gerektiğini bir Raporla Türkiye'ye bildirmiştir. Cumhurbaşkanlığı da bu konuyu Nisan (2019) ayında bir genelge ile kamu kurumlarına bildirmiştir. Sağlık bakanlığı da bu konuda oluşabilecek sonuçları bir rapor haline getirmiştir. Ancak ne hikmetse tedbir alınmamış, ihmaller ardı ardına gelmiştir. Endişemiz odur ki; Türkiye olarak bu ihmaller neticesi çok büyük bedeller ödeyecek on binlerce insanınızı kaybedeceğiz. Temennimiz korktuğumuz başımıza gelmez. Bu nedenle Tüm Türkiye’de acilen Sokağa Çıkma Yasağı ilan edilmelidir. Bu yapılamıyorsa En yoğun vakaların yaşandığı İlk 10 vilayetimiz karantina altına alınmalıdır’’

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.