whatsapp

Millet Partisi açıklaması

SİYASET 10.04.2018 - 00:18, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Millet Partisi açıklaması

Millet Partisi İlçe Başkanı Orhan Polat yaptığı yazılı açıklamada, “İktidar ve muhalefetin siyaset anlayışı, siyaseti kirletmiş ve siyasetin dili sivrilmiştir. Bir an önce siyasiler halkı kin ve nefret tohumlarının yayılmasına zemin hazırlayacak konuşma üsluplarından vazgeçmelidirler” dedi.
Polat açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Aziz Millet, Büyük Türk Milleti, Siyaset problem çözme sanatıdır. Ne yazık ki ülkemizde yürütülen siyaset problem çözme yerine problemin kaynağı olmaktadır. İktidar ve muhalefet ülke problemlerinin çözümü konusunda ciddi bir çalışma ortaya koyabilmiş değillerdir. En ciddi ve milli konularda dahi anlaşamıyorlar. Kavramları da sulandırarak içini boşaltıyorlar. Meclis kürsüsü ve ekranlar çözüm üretme yerine partilerin kavga alanlarına dönmüştür. Sen şunu dedin ben bunu dedim, olmadı tazminat davaları vs... İnsanın, milletin ve Türkiye’nin problemlerine çözüm üretmesi gereken TBMM ve çözümü uygulaması gereken iktidar, danışıklı muhalefetin de katkısıyla, sorunları polemiklerle ve partiler arası kavgalarla örtme eğilimindedir. Siyaset kirlenmiş, dili sivrilmiş, hukuk siyasallaşmış, iktidar ‘dediğim dedik çaldığım düdük’ noktasına gelmiştir. Siyasi partilerin kutuplaştırıcı, ötekileştirici üsluptan oy devşirme hesabı; aile huzurunu bozmakta, komşular, akrabalar arası ilişkiler yaralanmakta, kardeş kavgalarının fitili ateşlenmektedir. İktidar, kurduğu korku imparatorluğu ile kendi içerisinde veya karşısında kimsenin konuşmasına fırsat vermemektedir. Bir an önce siyasiler halkı kutuplara ayıracak, kin ve nefret tohumlarının yayılmasına zemin hazırlayacak konuşma üsluplarından vazgeçmelidirler. ‘Türk toplum ve insanın, şerefli mazisi, eşsiz tarih birikimi ve devasa manevi değerlerine layık; yüce, ileri ve mutlu bir hayat tarzına kavuşturmak’ için iktidar ve muhalefet söylemlerine dikkat etmeli, siyaseti problem üreten değil çözüm üreten bir kurum haline getirmek için gayret göstermelidirler. Milli kavramların içini boşaltarak atılan hamasi nutuklar geçici olarak başarılar getirebilir ama yok oluşa giden gidişi asla durduramaz. Aziz Millet, Söz düelloları ile ülkeyi uçurumun kenarına getiren bu iktidar ve bu danışıklı muhalefetten kurtulmak şarttır. Metal yoğunluğuyla diktatörleşme eğilimine girmiş iktidardan da danışıklı muhalefetten de bu millete hayır gelmez. Bunlar çok kirlendi, çok da yoruldular... Büyük Türk Milleti, Hoşgörülü ve temiz siyaseti tesis etmek, özlenen demokrasi, hak, hukuk, adalet, hürriyet, huzur, birlik, barış ve iklimi ve ‘Muhteşem Türkiye’ için Millet Partisi’ne yetki ver. Yaşasın, zulme karşı kalkan olanlar; haktan, hukuktan, adaletten, hürriyetten yana taraf olanlar...”
Millet Partisi İlçe Başkanı Orhan Polat yaptığı yazılı açıklamada, “İktidar ve muhalefetin siyaset anlayışı, siyaseti kirletmiş ve siyasetin dili sivrilmiştir. Bir an önce siyasiler halkı kin ve nefret tohumlarının yayılmasına zemin hazırlayacak konuşma üsluplarından vazgeçmelidirler” dedi.

Polat açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
“Aziz Millet, Büyük Türk Milleti,
Siyaset problem çözme sanatıdır. Ne yazık ki ülkemizde yürütülen siyaset problem çözme yerine problemin kaynağı olmaktadır. İktidar ve muhalefet ülke problemlerinin çözümü konusunda ciddi bir çalışma ortaya koyabilmiş değillerdir. En ciddi ve milli konularda dahi anlaşamıyorlar. Kavramları da sulandırarak içini boşaltıyorlar. Meclis kürsüsü ve ekranlar çözüm üretme yerine partilerin kavga alanlarına dönmüştür. Sen şunu dedin ben bunu dedim, olmadı tazminat davaları vs...

İnsanın, milletin ve Türkiye’nin problemlerine çözüm üretmesi gereken TBMM ve çözümü uygulaması gereken iktidar, danışıklı muhalefetin de katkısıyla, sorunları polemiklerle ve partiler arası kavgalarla örtme eğilimindedir. Siyaset kirlenmiş, dili sivrilmiş, hukuk siyasallaşmış, iktidar ‘dediğim dedik çaldığım düdük’ noktasına gelmiştir.

Siyasi partilerin kutuplaştırıcı, ötekileştirici üsluptan oy devşirme hesabı; aile huzurunu bozmakta, komşular, akrabalar arası ilişkiler yaralanmakta, kardeş kavgalarının fitili ateşlenmektedir.

İktidar, kurduğu korku imparatorluğu ile kendi içerisinde veya karşısında kimsenin konuşmasına fırsat vermemektedir.

Bir an önce siyasiler halkı kutuplara ayıracak, kin ve nefret tohumlarının yayılmasına zemin hazırlayacak konuşma üsluplarından vazgeçmelidirler.

‘Türk toplum ve insanın, şerefli mazisi, eşsiz tarih birikimi ve devasa manevi değerlerine layık; yüce, ileri ve mutlu bir hayat tarzına kavuşturmak’ için iktidar ve muhalefet söylemlerine dikkat etmeli, siyaseti problem üreten değil çözüm üreten bir kurum haline getirmek için gayret göstermelidirler. Milli kavramların içini boşaltarak atılan hamasi nutuklar geçici olarak başarılar getirebilir ama yok oluşa giden gidişi asla durduramaz.

Aziz Millet,
Söz düelloları ile ülkeyi uçurumun kenarına getiren bu iktidar ve bu danışıklı muhalefetten kurtulmak şarttır. Metal yoğunluğuyla diktatörleşme eğilimine girmiş iktidardan da danışıklı muhalefetten de bu millete hayır gelmez. Bunlar çok kirlendi, çok da yoruldular...

Büyük Türk Milleti,
Hoşgörülü ve temiz siyaseti tesis etmek, özlenen demokrasi, hak, hukuk, adalet, hürriyet, huzur, birlik, barış ve iklimi ve ‘Muhteşem Türkiye’ için Millet Partisi’ne yetki ver.

Yaşasın, zulme karşı kalkan olanlar; haktan, hukuktan, adaletten, hürriyetten yana taraf olanlar...”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.