whatsapp

Mezatçı Uygun; tesbih insanın ruh sağlığına iyi gelir

SİVİL TOPLUM 16.11.2020 - 23:34, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Mezatçı Uygun; tesbih insanın ruh sağlığına iyi gelir

Görüntülü haber.
Seydişehir’de uygun tesbih işyeri sahibi Süleyman Uygun, günümüzde stres atmak için de kullanılan tesbih ayrıca koleksiyon veya hediyelik aksesuar olarak da tercih ediliyor dedi. 6 yıldır Atatürk Caddesi sağlık ocağı karşısında teşbih sattığını anlatan mezatçı Süleyman Uygun, vatandaşların tesbih tutkusunu şöyle anlattı. “Tesbih elin süsüdür. Geleneksel yöntemler en iyi ustaların ürettikleri çeşitli tesbih modelleri iş yerimde bulunuyor. Tesbih severlerin ve koleksiyonerlerin ilgisi oldukça yoğun. Sattığım tesbihler piyasada az bulunan dolayısıyla kıymetli tesbihler. İş yerimde 5 liradan yüksek fiyatlara kadar değişen oranlarda tesbih bulmak mümkün. Fiyatlardaki bu değişikliğin nedeni elbette kullanılan malzemenin değeri ve ustanın işçiliği. Bu nedenle usta işi tesbihler koleksiyon niteliği taşıyor. Saygın kişiler teşbih taşır. Bunların yanı sıra bir de her taşın enerjisinden dolayı sağlığa faydalı olduğu da bilinen bir gerçek. Osmanlı döneminde özellikle hekimler kullanırmış. Tesbih, insanın ruh sağlığına devamlı kullanıldığında ise kalp sağlığını iyi gelir” diye konuştu.
Görüntülü haber.

Seydişehir’de uygun tesbih işyeri sahibi Süleyman Uygun, günümüzde stres atmak için de kullanılan tesbih ayrıca koleksiyon veya hediyelik aksesuar olarak da tercih ediliyor dedi.

6 yıldır Atatürk Caddesi sağlık ocağı karşısında teşbih sattığını anlatan mezatçı Süleyman Uygun, vatandaşların tesbih tutkusunu şöyle anlattı.

“Tesbih elin süsüdür. Geleneksel yöntemler en iyi ustaların ürettikleri çeşitli tesbih modelleri iş yerimde bulunuyor. Tesbih severlerin ve koleksiyonerlerin ilgisi oldukça yoğun. Sattığım tesbihler piyasada az bulunan dolayısıyla kıymetli tesbihler. İş yerimde 5 liradan yüksek fiyatlara kadar değişen oranlarda tesbih bulmak mümkün. Fiyatlardaki bu değişikliğin nedeni elbette kullanılan malzemenin değeri ve ustanın işçiliği. Bu nedenle usta işi tesbihler koleksiyon niteliği taşıyor. Saygın kişiler teşbih taşır. Bunların yanı sıra bir de her taşın enerjisinden dolayı sağlığa faydalı olduğu da bilinen bir gerçek. Osmanlı döneminde özellikle hekimler kullanırmış. Tesbih, insanın ruh sağlığına devamlı kullanıldığında ise kalp sağlığını iyi gelir” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.