whatsapp

Meslek lisesinin organik nohutları hasat edilmeye başlandı

EĞİTİM 17.07.2018 - 19:28, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Meslek lisesinin organik nohutları hasat edilmeye başlandı

Seydişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ziraat Bölümünce deneme amaçlı olarak ekimi yapılan organik nohutta, ürün hasadı yapılmaya başlandı. Seydişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin 26 bin dekar arazisinde deneme amaçlı ekimi yapılan organik nohutta, ilk hasat ürün alındı. Okul Müdürü Ömer Dinçsoy, yaptığı açıklamada, kuraklığa hastalıklara karşı dayanıklı, verimi en yüksek nohut çeşidini bulmak amacıyla ekilen organik ürünün ilk hasadında istedikleri verimi aldıklarını söyledi. Nohuttan güzel sonuçlar almaya başladıklarını belirten Dinçsoy, şöyle konuştu: "İlçemizde nohut ekiminin azaldığı ve buna bağlı olarak da leblebi üretiminin bitme aşamasına gelme döneminde, tarımsal yenilikler üzerinde çalışarak sulanamayan dezavantajlı alanlarda daha fazla gelir getiren koçbaşı cinsi nohut projesini öğrencilerimizle birlikte uygulamaya koyduk. Okulumuzun arazisine 26 bin dekarlık alanda nisan ayında ektiğimiz nohuttan güzel verim aldık. Şu anda okulumuzun kendi personeli tarafından nohut yolmaya devam ediyoruz. Bu uygulamayı aynı zamanda bölge çiftçimize de tavsiye edeceğiz. Ayrıca nohut ekimindeki diğer bir amacımız yok olmaya yüz tutmuş leblebiciliğin gelişimine katkı sunmak için hammadde üretip canlanmasını sağlamaktır. Eğitim döneminde de 250 öğrencilerimizin de öğle ve akşam yemeklerinde de kullanacağız." Nohudu öğrencilerle birlikte ektiklerini belirten okul personeli Gülüzar Güçlü de "Öğrencilerimiz tatilde. Nohudu biz yoluyoruz. Öğrencilerimiz eğitim yılı içinde bu nohutu yemeklik olarak yiyecekler." dedi.

Seydişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ziraat Bölümünce deneme amaçlı olarak ekimi yapılan organik nohutta, ürün hasadı yapılmaya başlandı.

Seydişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin 26 bin dekar arazisinde deneme amaçlı ekimi yapılan organik nohutta, ilk hasat ürün alındı.
Okul Müdürü Ömer Dinçsoy, yaptığı açıklamada, kuraklığa hastalıklara karşı dayanıklı, verimi en yüksek nohut çeşidini bulmak amacıyla ekilen organik ürünün ilk hasadında istedikleri verimi aldıklarını söyledi.
Nohuttan güzel sonuçlar almaya başladıklarını belirten Dinçsoy, şöyle konuştu:
"İlçemizde nohut ekiminin azaldığı ve buna bağlı olarak da leblebi üretiminin bitme aşamasına gelme döneminde, tarımsal yenilikler üzerinde çalışarak sulanamayan dezavantajlı alanlarda daha fazla gelir getiren koçbaşı cinsi nohut projesini öğrencilerimizle birlikte uygulamaya koyduk. Okulumuzun arazisine 26 bin dekarlık alanda nisan ayında ektiğimiz nohuttan güzel verim aldık. Şu anda okulumuzun kendi personeli tarafından nohut yolmaya devam ediyoruz. Bu uygulamayı aynı zamanda bölge çiftçimize de tavsiye edeceğiz. Ayrıca nohut ekimindeki diğer bir amacımız yok olmaya yüz tutmuş leblebiciliğin gelişimine katkı sunmak için hammadde üretip canlanmasını sağlamaktır. Eğitim döneminde de 250 öğrencilerimizin de öğle ve akşam yemeklerinde de kullanacağız."
Nohudu öğrencilerle birlikte ektiklerini belirten okul personeli Gülüzar Güçlü de "Öğrencilerimiz tatilde. Nohudu biz yoluyoruz. Öğrencilerimiz eğitim yılı içinde bu nohutu yemeklik olarak yiyecekler." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.