whatsapp

Meslek lisesinde korona virüse karşı dezenfektan üretiliyor

EĞİTİM 16.11.2020 - 23:32, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Meslek lisesinde korona virüse karşı dezenfektan üretiliyor

Seydişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kimya bölümü öğretmen ve öğrencileri, 10 bin ton korona virüs önlemleri kapsamında 10 bin ton dezenfektan üreterek Konya’nın 11 ilçe okullarına gönderdi. Seydişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar, korona virüs önlemleri kapsamında, okulların öğrenci ve öğretmenlerin sağlığını korumak için her çeşit dezenfekte ürettiklerini söyledi. Kibar, ‘’ Öğrenciler, korona virüsle ilgili yaşanan olağanüstü durum nedeniyle hem üreterek öğreniyorlar hem de bu süreçteki dezenfektan ihtiyacını karşılama noktasında el birliğiyle çalışıyorlar. 10 bin ton dezenfekte üreterek Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 11 okulun ihtiyacını karşılıyorlar. Bunun yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarına klor bazlı dezenfektan üreterek destek veriyor. Sağlık açısından da hiçbir sakıncası bulunmayan yerli üretim anlayışı ile sıvı sabun, yüzey temizleyici, camsil, çamaşır suyu gibi temizlik malzemelerini üretiyorlar. Okul idaremize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum’’ dedi.

Seydişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kimya bölümü öğretmen ve öğrencileri, 10 bin ton korona virüs önlemleri kapsamında 10 bin ton dezenfektan üreterek Konya’nın 11 ilçe okullarına gönderdi.

Seydişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar, korona virüs önlemleri kapsamında, okulların öğrenci ve öğretmenlerin sağlığını korumak için her çeşit dezenfekte ürettiklerini söyledi.

Kibar, ‘’ Öğrenciler, korona virüsle ilgili yaşanan olağanüstü durum nedeniyle hem üreterek öğreniyorlar hem de bu süreçteki dezenfektan ihtiyacını karşılama noktasında el birliğiyle çalışıyorlar. 10 bin ton dezenfekte üreterek Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 11 okulun ihtiyacını karşılıyorlar. Bunun yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarına klor bazlı dezenfektan üreterek destek veriyor. Sağlık açısından da hiçbir sakıncası bulunmayan yerli üretim anlayışı ile sıvı sabun, yüzey temizleyici, camsil, çamaşır suyu gibi temizlik malzemelerini üretiyorlar. Okul idaremize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum’’ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.