whatsapp

Mehtaranlı demokrasi yürüyüşü

GÜNDEM 21.07.2016 - 11:09, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Mehtaranlı demokrasi yürüyüşü

Konya’nın Seydişehir ilçesinde FETÖ darbe girişimine tepki amacıyla binlerce kişinin katılımı ile mehteranlı yürüyüş gerçekleştirildi.
Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine karşı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla ilk günden bu yana meydanları boş bırakmayan vatandaşlar Belediye meydanında kılınan yatsı namazının ardından binlerce kişi ellerinde Türk Bayrakları ile yaklaşık 3 kilometre yürüdü. Yürüyüşe Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci, Kaymakam Regaip Ahmet Özyiğit, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer, Müftü Kemal Demirel,  7/70 bütün vatandaşlar belediye meydanından Seyyid Harun bulvarı, Hürriyet caddesi, Atatürk caddesi, Milli Egemenlik caddesinde yürüyerek tekrar belediye meydanına geldi. Kalabalık gurub İdam isteriz, Şehitler ölmez, Vatan bölünmez, Fetönün itleri yıldıramaz bizleri sloganları attı. Darbeye karşı direnen, Demokrasi nöbeti ve yürüyüşüne katılan herkese teşekkür ederek Belediye Başkanı Mehmet Tutal,  meydanda yaptığı konuşma da " Şükürler olsun bu akşam beşinci günde herkes demokrasi ve milli irade nöbeti tutmaya devam ediyor. Ortak paydamız vatan, ezan, bayrak. Anadolu insanı vatanı uğruna nasıl Çanakkale’de Kurtuluş Savaşında mücadele ettiyse Fetö darbesine karşıda mücadele vermiştir.’’dedi. Seydişehir Halkının Milli iradeye sahip çıktığını belirten AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer, Hiçbir gücün halkın gücünü aşamayacağını kaydetti. Orman ve Su İşleri bakan Yardımcısı Harun Tüfekci, şehit yeğeniyle arasında geçen bir anısını paylaşarak, ‘’Bakan yardımcısı oldum. Koruma kullanma hakkımı kullanmak için şehit düşen yeğenim Muhsin Kiremitci’ye teklif ettim. O günlerde Güneydoğuda Özel hareket polisi olarak görevliydi. Bana dediki Abi Özel hareketci olarak bu vatana hizmet edeceğini söyledi.’’ Birlik ve beraberlik duvarlarının yıkılamayacağını ifade eden Kaymakam Regaip Ahmet Özyiğit " 40 yıldır memleketin başına bela olan bu örgüte hem devlet olarak, hem de Yüce mevla cezasını verecektir’’ Daha sonra belediye başkanlığı tarafından binlerce kişiye çorba ikramında bulunuldu. Sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar meydanda sabaha kadar demokrasi nöbetine kaldı.
Konya’nın Seydişehir ilçesinde FETÖ darbe girişimine tepki amacıyla binlerce kişinin katılımı ile mehteranlı yürüyüş gerçekleştirildi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine karşı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla ilk günden bu yana meydanları boş bırakmayan vatandaşlar Belediye meydanında kılınan yatsı namazının ardından binlerce kişi ellerinde Türk Bayrakları ile yaklaşık 3 kilometre yürüdü. Yürüyüşe Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci, Kaymakam Regaip Ahmet Özyiğit, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer, Müftü Kemal Demirel,  7/70 bütün vatandaşlar belediye meydanından Seyyid Harun bulvarı, Hürriyet caddesi, Atatürk caddesi, Milli Egemenlik caddesinde yürüyerek tekrar belediye meydanına geldi.

Kalabalık gurub İdam isteriz, Şehitler ölmez, Vatan bölünmez, Fetönün itleri yıldıramaz bizleri sloganları attı.

Darbeye karşı direnen, Demokrasi nöbeti ve yürüyüşüne katılan herkese teşekkür ederek Belediye Başkanı Mehmet Tutal,  meydanda yaptığı konuşma da " Şükürler olsun bu akşam beşinci günde herkes demokrasi ve milli irade nöbeti tutmaya devam ediyor. Ortak paydamız vatan, ezan, bayrak. Anadolu insanı vatanı uğruna nasıl Çanakkale’de Kurtuluş Savaşında mücadele ettiyse Fetö darbesine karşıda mücadele vermiştir.’’dedi.

Seydişehir Halkının Milli iradeye sahip çıktığını belirten AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer, Hiçbir gücün halkın gücünü aşamayacağını kaydetti.

Orman ve Su İşleri bakan Yardımcısı Harun Tüfekci, şehit yeğeniyle arasında geçen bir anısını paylaşarak, ‘’Bakan yardımcısı oldum. Koruma kullanma hakkımı kullanmak için şehit düşen yeğenim Muhsin Kiremitci’ye teklif ettim. O günlerde Güneydoğuda Özel hareket polisi olarak görevliydi. Bana dediki Abi Özel hareketci olarak bu vatana hizmet edeceğini söyledi.’’

Birlik ve beraberlik duvarlarının yıkılamayacağını ifade eden Kaymakam Regaip Ahmet Özyiğit " 40 yıldır memleketin başına bela olan bu örgüte hem devlet olarak, hem de Yüce mevla cezasını verecektir’’

Daha sonra belediye başkanlığı tarafından binlerce kişiye çorba ikramında bulunuldu. Sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar meydanda sabaha kadar demokrasi nöbetine kaldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.