whatsapp

Mahalle muhtarından yangın tatbikatı

BELEDİYE 31.08.2018 - 11:03, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Mahalle muhtarından yangın tatbikatı

Konya’nın Seydişehir ilçesi Tepecik Mahallesi Muhtarı Rafet Dindar, köyde olası yangınlara karşı tatbikat yaptı.  Muhtar Rafet Dindar, yaptığı açıklamada Köyünde meydana gelebilecek olası yangın olaylarında itfaiye ekiplerinin olay yerine gelene kadar ilk müdahalenin köy halkı tarafından yapılabilmesi amacıyla yangın söndürme tankeriyle tatbikat yaptıklarını söyledi. 45 gönüllü vatandaşın katıldığını aktaran Dindar şöyle konuştu, " 4 yıl önce Konya Büyükşehir belediyesince verilen yangın söndürme tankeriyle birkaç kez deneme eğitimleri yapmıştık. Bunu tüm mahalle sakinlerinin öğrenmelerini istedik. Bugünkü tatbikata 45 gönüllü vatandaşımız katıldı. Daha önceleri de eğitimlerden geçmişlerdi. Köyümüzde olası bir yangınlara karşı önlem almak istedik. Birde bu tankerin nasıl kullanılacağını göstermiş olduk. Bugün burada tatbikatımızı gerçekleştirdik."

Konya’nın Seydişehir ilçesi Tepecik Mahallesi Muhtarı Rafet Dindar, köyde olası yangınlara karşı tatbikat yaptı. 

Muhtar Rafet Dindar, yaptığı açıklamada Köyünde meydana gelebilecek olası yangın olaylarında itfaiye ekiplerinin olay yerine gelene kadar ilk müdahalenin köy halkı tarafından yapılabilmesi amacıyla yangın söndürme tankeriyle tatbikat yaptıklarını söyledi.

45 gönüllü vatandaşın katıldığını aktaran Dindar şöyle konuştu, " 4 yıl önce Konya Büyükşehir belediyesince verilen yangın söndürme tankeriyle birkaç kez deneme eğitimleri yapmıştık. Bunu tüm mahalle sakinlerinin öğrenmelerini istedik. Bugünkü tatbikata 45 gönüllü vatandaşımız katıldı. Daha önceleri de eğitimlerden geçmişlerdi. Köyümüzde olası bir yangınlara karşı önlem almak istedik. Birde bu tankerin nasıl kullanılacağını göstermiş olduk. Bugün burada tatbikatımızı gerçekleştirdik."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.