whatsapp

Leylekler Buğday Tarlalarını Tercih Ediyor

SİVİL TOPLUM 20.07.2018 - 18:31, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Leylekler Buğday Tarlalarını Tercih Ediyor

Seydişehir Suğla ovası leylerin uğrak mekanı oldu.  Seydişehir ilçesi suğla ovasındaki buğday tarlalarını tercih eden leyler karınlarını doyurmak ve yavrularını beslemek için buğday tarlalarında adeta güzel bir şölen oluşturuyor. Ovaya ayrı bir hava katıyor. Yaz boyunca bölgede kalan leylekler, sonbaharda başka sıcak memleketlerin yolunu tutuyor. Kesecik Mahallesinde çiftçilik yapan Bekir Doğan, Leyleklerin zararsız bir hayvan olduğunu belirterek şunları kaydetti, “ Çiftçinin mahsulüne hiçbir şekilde zarar vermezler. Fare, yılan gibi zararlı hayvanları da yiyerek katkı sağlamış oluyorlar. Ayrıca görsel güzellik olarak da buğday tarblalarına konup uçmaları bizlere eğlence oluyor.” dedi.

Seydişehir Suğla ovası leylerin uğrak mekanı oldu. 

Seydişehir ilçesi suğla ovasındaki buğday tarlalarını tercih eden leyler karınlarını doyurmak ve yavrularını beslemek için buğday tarlalarında adeta güzel bir şölen oluşturuyor. Ovaya ayrı bir hava katıyor.

Yaz boyunca bölgede kalan leylekler, sonbaharda başka sıcak memleketlerin yolunu tutuyor.

Kesecik Mahallesinde çiftçilik yapan Bekir Doğan, Leyleklerin zararsız bir hayvan olduğunu belirterek şunları kaydetti, “ Çiftçinin mahsulüne hiçbir şekilde zarar vermezler. Fare, yılan gibi zararlı hayvanları da yiyerek katkı sağlamış oluyorlar. Ayrıca görsel güzellik olarak da buğday tarblalarına konup uçmaları bizlere eğlence oluyor.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.