whatsapp

Kursiyerler el becerilerini ekonomiye dönüştürüyor

EĞİTİM 09.02.2018 - 11:05, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Kursiyerler el becerilerini ekonomiye dönüştürüyor

Seydişehir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü kursiyerleri öğrendiklerini beceriye, becerilerini de gelire dönüştürüyor.
HEM Müdürü Ahmet Refik Dereli gazetecilere yaptığı açıklamada, onlarca değişik branşta açılan mesleki ve teknik kurslarda, eğitim alan kursiyerlerin aldıkları belgelerle teşvik ve hibe kredilere başvurduklarını belirterek şunları söyledi: "Birçok kursiyerlerimiz çeşitli iş kollarında istihdam ediliyorlar. Genelde genç kızlarımızın ve ev hanımlarımızın teveccüh gösterdiği nakış, giyim, iğne oyası ve keçe yapımı gibi kurslarımızda, ürettikleri ürünlerini satarak ya da sipariş ürün yaparak aile ekonomilerine katkı sağlıyorlar. Usta öğreticilerimiz tarafından yürütülen el sanatları kursunda oldukça farklı ürünler ortaya çıkıyor. Bu ürünler sayesinde para kazanmanın ve kendi ihtiyaçlarını, evinin ihtiyaçlarını karşılayabilmenin mutluluğunu yaşıyorlar."
Seydişehir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü kursiyerleri öğrendiklerini beceriye, becerilerini de gelire dönüştürüyor.

HEM Müdürü Ahmet Refik Dereli gazetecilere yaptığı açıklamada, onlarca değişik branşta açılan mesleki ve teknik kurslarda, eğitim alan kursiyerlerin aldıkları belgelerle teşvik ve hibe kredilere başvurduklarını belirterek şunları söyledi:
"Birçok kursiyerlerimiz çeşitli iş kollarında istihdam ediliyorlar. Genelde genç kızlarımızın ve ev hanımlarımızın teveccüh gösterdiği nakış, giyim, iğne oyası ve keçe yapımı gibi kurslarımızda, ürettikleri ürünlerini satarak ya da sipariş ürün yaparak aile ekonomilerine katkı sağlıyorlar.
Usta öğreticilerimiz tarafından yürütülen el sanatları kursunda oldukça farklı ürünler ortaya çıkıyor. Bu ürünler sayesinde para kazanmanın ve kendi ihtiyaçlarını, evinin ihtiyaçlarını karşılayabilmenin mutluluğunu yaşıyorlar."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.