whatsapp

Küpe dağının zirvesinde sahur

SİVİL TOPLUM 12.06.2017 - 13:41, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Küpe dağının zirvesinde sahur

Seydişehirli 15 dağcı, 2 bin 250 rakımlı zirvede sahur yaptı.
15 dağcı Gökçehüyük Mahallesi avluk yaylasında toplandı. Burada iftarlarını açan dağcılar, sahur yemeğini ise tırmanışın sonunda 2 bin 250 rakımlı zirvede yedi.  Etkinliğe katılan ekip sorumlusu Ali Gören burada yaptığı açıklamada, dağcılığın riskli sporlar arasında olduğunu söyledi. Yapılan tırmanışlarla dağcılık sporunu ve Seydişehir’i en iyi şekilde temsil ettiklerini belirten Gören, “Avluk yaylasında orucumuzu açıp tırmanışa başladık. Gece 02.00 sularında 2 bin 250 rakımlı zirveye ulaşıp sahur yemeğimizi de zirvede yedik. Geleneksel hale getirdiğimiz tırmanışımızda sahur yapmanın keyfini çıkardık. Amacımız Ramazan ayı faaliyetlerimizi yerine getirmek ve Türk dağcılığının gelişmesine katkıda bulunmaktır.’’dedi.
Seydişehirli 15 dağcı, 2 bin 250 rakımlı zirvede sahur yaptı.

15 dağcı Gökçehüyük Mahallesi avluk yaylasında toplandı. Burada iftarlarını açan dağcılar, sahur yemeğini ise tırmanışın sonunda 2 bin 250 rakımlı zirvede yedi. 
Etkinliğe katılan ekip sorumlusu Ali Gören burada yaptığı açıklamada, dağcılığın riskli sporlar arasında olduğunu söyledi.

Yapılan tırmanışlarla dağcılık sporunu ve Seydişehir’i en iyi şekilde temsil ettiklerini belirten Gören,
“Avluk yaylasında orucumuzu açıp tırmanışa başladık. Gece 02.00 sularında 2 bin 250 rakımlı zirveye ulaşıp sahur yemeğimizi de zirvede yedik. Geleneksel hale getirdiğimiz tırmanışımızda sahur yapmanın keyfini çıkardık. Amacımız Ramazan ayı faaliyetlerimizi yerine getirmek ve Türk dağcılığının gelişmesine katkıda bulunmaktır.’’dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.