whatsapp

Küpe çukuru yaylasında yılkı atları daha özgür

TURİZM 28.04.2020 - 17:17, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Küpe çukuru yaylasında yılkı atları daha özgür

Konya’nın Seydişehir ilçesinde bulunan 2 bin 600 rakımlı Küpe Çukuru Yaylası'nda yaşayan onlarca yılkı atı, insanların yokluğundan yararlanarak bu bahar toplu halde koşup daha özgürce dolaşıyor.  Yılkı atlarını görüntüleyen fotoğraf ve doğa tutkunu Hasan Zorlu, bu yıl korona virüs salgını nedeniyle yaylaların boş kalmasının doğayı daha da canlandırdığını belirtti.  Yılkı atlarının kendilerini görüntüleyen kamerayı fark edince bir anda koşturmaya başladığını kaydeden Zorlu, “ Küpe Çukuruna genelde ilkbaharda çıkılır, Küpe Dağının esintisiyle yazları serin, kışları ise soğuk ve karlı geçer. 2 bin 600 rakımlı bu yayla doğa ve fotoğraf tutkunları tarafından ziyaret edilir. Bu yıl korona salgınından biraz sessiz. Burada insanlar huzur buluyor. Atları görmek, bu eşsiz manzarayı fotoğraflamak için buralara kadar geldik ama değdi. Burası bir doğa harikası. Çok mutlu olduk. İsteğimiz, kimse bu hayvanlara zarar vermesin. Onlar hiçbir şey istemiyor. Sadece doğada özgürce yaşamak istiyor" dedi. 

Konya’nın Seydişehir ilçesinde bulunan 2 bin 600 rakımlı Küpe Çukuru Yaylası'nda yaşayan onlarca yılkı atı, insanların yokluğundan yararlanarak bu bahar toplu halde koşup daha özgürce dolaşıyor. 

Yılkı atlarını görüntüleyen fotoğraf ve doğa tutkunu Hasan Zorlu, bu yıl korona virüs salgını nedeniyle yaylaların boş kalmasının doğayı daha da canlandırdığını belirtti. 

Yılkı atlarının kendilerini görüntüleyen kamerayı fark edince bir anda koşturmaya başladığını kaydeden Zorlu, “ Küpe Çukuruna genelde ilkbaharda çıkılır, Küpe Dağının esintisiyle yazları serin, kışları ise soğuk ve karlı geçer. 2 bin 600 rakımlı bu yayla doğa ve fotoğraf tutkunları tarafından ziyaret edilir. Bu yıl korona salgınından biraz sessiz. Burada insanlar huzur buluyor. Atları görmek, bu eşsiz manzarayı fotoğraflamak için buralara kadar geldik ama değdi. Burası bir doğa harikası. Çok mutlu olduk. İsteğimiz, kimse bu hayvanlara zarar vermesin. Onlar hiçbir şey istemiyor. Sadece doğada özgürce yaşamak istiyor" dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.