whatsapp

Küpe bal üreticileri birliği seçimi

SİVİL TOPLUM 09.04.2019 - 11:13, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Küpe bal üreticileri birliği seçimi

Seydişehir küpe bal üreticileri birliği olağan genel Kurulu yapıldı. Başkanlığa 4 yıllığına Ahmet Çamlı seçildi.  Birliğin toplantı salonunda gerçekleştirilen bal üreticileri birliği olağan genel kurulu, 90 kişilik katılım ile gerçekleşti. Önceki Başkan Mustafa Taşdöğen’in aday olmadığı seçime tek liste ile girildi.  Oy birliğiyle Ahmet Çamlı, Seydişehir bal üreticileri birliğine 4 yıllığına başkan seçildi. Üyelere teşekkür konuşmasıyla seslenen Başkan Ahmet Çamlı, Arı sütü üretimi projesiyle işe başladığını kaydederek bal ormanları oluşturması konusunda çalışmalar yürüteceğini dile getirdi. Bal verimini artırmak için arı bölgeleri tespit edileceğine vurgu yapan Çamlı, ‘’Torosların bitki çeşitliliğiyle kaliteli proteini yüksek bal üretimi bölgelerimiz bulunmaktadır. Yüksek flora bitkilerinin bulunduğu ilçemizde yıllık bal üretimi normalde 100 ton üzerinde gerçekleşmesi gerekiyor. Ancak, küresel ısınma bal üretimini olumsuz yönde etkilediği için üreticiler olarak gerçek verimi de alamıyoruz. İlçemizde şu an 13 bin kovan arı kapasitesi bulunmaktadır. 90 aktif üyeli birliğimiz satışlarını ancak iç piyasada değerlendirmektedir. Arı ürünleri ile hobi-terapi tedavi yöntemi sistemi kurulmasını sağlayıp öncelikle arıları ıslah etmemiz gerekiyor. Bu aşamalardan sonra dünyanın en kaliteli balını burada kısa zamanda üretilmesini hedefliyoruz.’’ açıklamasında bulundu.

Seydişehir küpe bal üreticileri birliği olağan genel Kurulu yapıldı. Başkanlığa 4 yıllığına Ahmet Çamlı seçildi. 

Birliğin toplantı salonunda gerçekleştirilen bal üreticileri birliği olağan genel kurulu, 90 kişilik katılım ile gerçekleşti.

Önceki Başkan Mustafa Taşdöğen’in aday olmadığı seçime tek liste ile girildi.  Oy birliğiyle Ahmet Çamlı, Seydişehir bal üreticileri birliğine 4 yıllığına başkan seçildi.

Üyelere teşekkür konuşmasıyla seslenen Başkan Ahmet Çamlı, Arı sütü üretimi projesiyle işe başladığını kaydederek bal ormanları oluşturması konusunda çalışmalar yürüteceğini dile getirdi.

Bal verimini artırmak için arı bölgeleri tespit edileceğine vurgu yapan Çamlı, ‘’Torosların bitki çeşitliliğiyle kaliteli proteini yüksek bal üretimi bölgelerimiz bulunmaktadır. Yüksek flora bitkilerinin bulunduğu ilçemizde yıllık bal üretimi normalde 100 ton üzerinde gerçekleşmesi gerekiyor. Ancak, küresel ısınma bal üretimini olumsuz yönde etkilediği için üreticiler olarak gerçek verimi de alamıyoruz. İlçemizde şu an 13 bin kovan arı kapasitesi bulunmaktadır. 90 aktif üyeli birliğimiz satışlarını ancak iç piyasada değerlendirmektedir. Arı ürünleri ile hobi-terapi tedavi yöntemi sistemi kurulmasını sağlayıp öncelikle arıları ıslah etmemiz gerekiyor. Bu aşamalardan sonra dünyanın en kaliteli balını burada kısa zamanda üretilmesini hedefliyoruz.’’ açıklamasında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.