whatsapp

Köylüye süt ineği dağıtıldı

EKONOMİ 23.06.2016 - 10:36, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Köylüye süt ineği dağıtıldı

Seydişehir Orman İşletme Şefliği, Orköy Projesi kapsamında Tepecik Mahallesi'nde 8 kişiye damızlık gebe süt ineği dağıttı.
Orman İşletme Şefi Halil Kabakcı, şimdiye kadar kırsal alanda yaşayan 30 aileye 60 adet Orköy süt sığırcılığı kapsamında kredi verildiğini söyledi. Tepecik Mahalle Muhtarlığı tarafından organize edilen törende 8 aileye toplam 16 damızlık gebe süt ineği dağıtıldığını belirten Kabakcı,'Krediler 2 yıl ödemesiz 5 yıl ödemeli yüzde 18'sini de devlet hibe ediyor. İneğin tanesi 16 bin 700 lira. Amacımız köylüleri köyde kalacak iş imkanına kavuşturmak. Onlara orman dışında alternatif geçim kaynakları sağlamaktır.' dedi. Muhtar Rafet Dindar ise, 'Yapılan yatırım bizim için çok değerli ve anlamlıdır. Bu hayvanlardan elde ettiğimiz sütlerle süt toplama birliği sayesinde ailelerimiz kazanç elde edecekler. Çalışmayı gerçekleştiren Konya Orman Bölge Müdürlüğüne, Orköy Projesi'ni yürütenlere ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.' şeklinde konuştu.
Seydişehir Orman İşletme Şefliği, Orköy Projesi kapsamında Tepecik Mahallesi'nde 8 kişiye damızlık gebe süt ineği dağıttı.

Orman İşletme Şefi Halil Kabakcı, şimdiye kadar kırsal alanda yaşayan 30 aileye 60 adet Orköy süt sığırcılığı kapsamında kredi verildiğini söyledi.
Tepecik Mahalle Muhtarlığı tarafından organize edilen törende 8 aileye toplam 16 damızlık gebe süt ineği dağıtıldığını belirten Kabakcı,'Krediler 2 yıl ödemesiz 5 yıl ödemeli yüzde 18'sini de devlet hibe ediyor. İneğin tanesi 16 bin 700 lira. Amacımız köylüleri köyde kalacak iş imkanına kavuşturmak. Onlara orman dışında alternatif geçim kaynakları sağlamaktır.' dedi.
Muhtar Rafet Dindar ise, 'Yapılan yatırım bizim için çok değerli ve anlamlıdır. Bu hayvanlardan elde ettiğimiz sütlerle süt toplama birliği sayesinde ailelerimiz kazanç elde edecekler. Çalışmayı gerçekleştiren Konya Orman Bölge Müdürlüğüne, Orköy Projesi'ni yürütenlere ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.' şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.