whatsapp

Korona gölgesinde bağ ve bahçeleriyle uğraşıyor

EKONOMİ 25.04.2020 - 10:39, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Korona gölgesinde bağ ve bahçeleriyle uğraşıyor

Konya’nın Seydişehir ilçesine bağlı köylerde havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşların bahar mesaisi başladı. Köy sakinleri yasakların kalkmasıyla birlikte geçim kaynakları olan bağ ve bahçeleri ile uğraşıyorlar. 10 kilometre uzakta bulunan ve ilçenin sebze ihtiyacının önemli oranda karşılandığı İncesu, Bostandere, Boyalı gibi onlarca köyde sebzelerin, meyvelerin ekimiyle uğraşan köylüler, ilk tohum ve fidelerini toprakla buluşturdu. İncesu köy sakinlerinden 58 yaşındaki Şaban Çetin, uzun ve ağır geçen kış mevsimini geride bıraktıklarını belirterek, havaların ve toprağın ısınmasıyla soluğu bahçe ve tarlalarında aldıklarını söyledi. Kimyasal gübre, ilaç kullanmadığını tamamen doğal kaynaklarla organik üretildiğini ifade eden Şaban Çetin, “Suni gübre yerine eskiden olduğu gibi hayvan gübresi kullanıyorum. Bu sayede ürün hem daha lezzetli hem de daha sağlıklı oluyor. Benden meyve sebze alanlar aldıkları ürünün devamını mutlaka istiyor. Kış ayında bile taze taze meyvesini sebzesini alıyorlar. Ürünü en kısa yoldan tüketiciye sunduğumuz için hem üretici hem de tüketici kazanmış oluyor.” diye konuştu. Ürettikleri ürünleri anlatan Çetin,’’ Tarlada ürettiklerimiz kırmızı ve beyaz lahana, pırasa, turp, marul, brokoli, domates, salatalık, biber gibi çeşitli sebzeler yetiştiriyorum, hiç bir kimyasal gübre kullanmıyorum sadece toprağa hayvan gübresi atıyorum eşimle birlikte her hafta pazara çıkarak satış yapıyoruz haftada ortalama bin lira kazanıyoruz. Memleketimizde soğuk hava deposu olsaydı yetiştirdiğim ürünlerin tamamını oraya koyma fırsatımız olurdu.’’

Konya’nın Seydişehir ilçesine bağlı köylerde havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşların bahar mesaisi başladı.

Köy sakinleri yasakların kalkmasıyla birlikte geçim kaynakları olan bağ ve bahçeleri ile uğraşıyorlar.

10 kilometre uzakta bulunan ve ilçenin sebze ihtiyacının önemli oranda karşılandığı İncesu, Bostandere, Boyalı gibi onlarca köyde sebzelerin, meyvelerin ekimiyle uğraşan köylüler, ilk tohum ve fidelerini toprakla buluşturdu.

İncesu köy sakinlerinden 58 yaşındaki Şaban Çetin, uzun ve ağır geçen kış mevsimini geride bıraktıklarını belirterek, havaların ve toprağın ısınmasıyla soluğu bahçe ve tarlalarında aldıklarını söyledi.

Kimyasal gübre, ilaç kullanmadığını tamamen doğal kaynaklarla organik üretildiğini ifade eden Şaban Çetin, “Suni gübre yerine eskiden olduğu gibi hayvan gübresi kullanıyorum. Bu sayede ürün hem daha lezzetli hem de daha sağlıklı oluyor. Benden meyve sebze alanlar aldıkları ürünün devamını mutlaka istiyor. Kış ayında bile taze taze meyvesini sebzesini alıyorlar. Ürünü en kısa yoldan tüketiciye sunduğumuz için hem üretici hem de tüketici kazanmış oluyor.” diye konuştu.

Ürettikleri ürünleri anlatan Çetin,’’ Tarlada ürettiklerimiz kırmızı ve beyaz lahana, pırasa, turp, marul, brokoli, domates, salatalık, biber gibi çeşitli sebzeler yetiştiriyorum, hiç bir kimyasal gübre kullanmıyorum sadece toprağa hayvan gübresi atıyorum eşimle birlikte her hafta pazara çıkarak satış yapıyoruz haftada ortalama bin lira kazanıyoruz. Memleketimizde soğuk hava deposu olsaydı yetiştirdiğim ürünlerin tamamını oraya koyma fırsatımız olurdu.’’

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.