whatsapp

Korana ve öğrettikleri

ANALİZ 30.03.2020 - 01:33, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Korana ve öğrettikleri

Korona salgını, herkese çok şey öğretiyor. Birincisi ülkemiz her türlü felakete karşı hazırlıksız. Bugün Türkiye’de korona, 84 tıp fakültesine karış 105 İlahiyat Fakültesinin, 302 fen lisesine karşılık 3 bin 394 imam hatip lisesinin, doktordan çok imama sahip olmamızın çözüm olmadığını bize öğretti. Bunun dışında bitik durumdaki tarıma el uzatılması, ithalata dayalı tarım politikasının yanlışlığının nihayet fark edildiğini gösteriyor. Bizim söylemek istediğimiz ise öncelikle her alanda kendi kaynaklarımıza dayalı ulusal politikalar geliştirmeliyiz. Sıcak paraya, ithalata, betona ve ranta dayalı bir siyasi çizginin ne kadar yanlış olduğu Korona salgını ile bir kez daha ortaya çıktı. Umarız iyi anlaşılmıştır. Yardımlaşalım! Seydişehir’de Kaymakamlık, belediye, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları sosyal yardım/dayanışma projesi olan yardım kabul deposunu hayata geçirdi. Faaliyeti 65 yaş üstü ve kronik hastaların ihtiyaçlarını karşılamak için kuruldu. Umarız dağıtımlar doğru ve şeffaflık içerisinde olur. Öte yandan birçok işyeri kapatıldı, birçok işçi işsiz kaldı. Bunların çoğu yardıma muhtaç durumda. Her gün evlerde aile kavgaları, şiddet ve mutsuzluk hâkim. Peki! 65’in altındakiler ne olacak? Sosyal dayanışma ihtiyacı yaşamsal önemde bugün. Diğer bir konu sokağa çıkma yasağı; Bunu şu anda ülkemiz içinde bulunduğu ekonomik darboğazdan dolayı kaldıramaz. Çünkü bu yasak bir günlük değil en az 15 veya bir ay. O zaman devlet bütün vatandaşların evlerine ihtiyaç yardımı yapmak zorunda. Onun için kısmi yasak devam diğer kesimlerde kendi olağan hali gereği çok acil ihtiyaç olursa hemen gidip gelmeli. Şu anda gördüğüm sokağa çıkan vatandaşların büyük bir bölümünde maske yok. Bazılarına sorduğumda ise bulamadım diyor. Yâda eczanelerde çok pahalı diyor. Demek ki vatandaşımız cebinden bir lira verip maske almak istemiyor. Sosyal medyadan ufak bir tartışma başlattım. Belediye, maske, eldiven, kolonyağı veya ufak bir dezenfekte ilacı her eve dağıtsın dedik. Pek kabul görmedi. Biz yalnızca belediye olarak da kastetmedik, kaymakamlık, özel sektör kuruluşları, sendikalar, Oda’lar, yardım kuruluşları, bireysel zenginleri kastettik. Bugün yapılanlar ise sadece 65 yaş ve kronik hastaları kapsamaktadır. Sokaktaki vatandaşlarda maskesiz dolaşıyorlar. Bu yardımlar herkesi kapsamalı. Gündem internet haber, ısrarla bu konu üzerinde duruyor ve duracaktır. Evde kalın şiarı doğru bir karardır.

Korona salgını, herkese çok şey öğretiyor. Birincisi ülkemiz her türlü felakete karşı hazırlıksız.

Bugün Türkiye’de korona, 84 tıp fakültesine karış 105 İlahiyat Fakültesinin, 302 fen lisesine karşılık 3 bin 394 imam hatip lisesinin, doktordan çok imama sahip olmamızın çözüm olmadığını bize öğretti.

Bunun dışında bitik durumdaki tarıma el uzatılması, ithalata dayalı tarım politikasının yanlışlığının nihayet fark edildiğini gösteriyor.

Bizim söylemek istediğimiz ise öncelikle her alanda kendi kaynaklarımıza dayalı ulusal politikalar geliştirmeliyiz.

Sıcak paraya, ithalata, betona ve ranta dayalı bir siyasi çizginin ne kadar yanlış olduğu Korona salgını ile bir kez daha ortaya çıktı. Umarız iyi anlaşılmıştır.

Yardımlaşalım!

Seydişehir’de Kaymakamlık, belediye, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları sosyal yardım/dayanışma projesi olan yardım kabul deposunu hayata geçirdi. Faaliyeti 65 yaş üstü ve kronik hastaların ihtiyaçlarını karşılamak için kuruldu. Umarız dağıtımlar doğru ve şeffaflık içerisinde olur.

Öte yandan birçok işyeri kapatıldı, birçok işçi işsiz kaldı. Bunların çoğu yardıma muhtaç durumda. Her gün evlerde aile kavgaları, şiddet ve mutsuzluk hâkim.

Peki! 65’in altındakiler ne olacak?

Sosyal dayanışma ihtiyacı yaşamsal önemde bugün.

Diğer bir konu sokağa çıkma yasağı; Bunu şu anda ülkemiz içinde bulunduğu ekonomik darboğazdan dolayı kaldıramaz. Çünkü bu yasak bir günlük değil en az 15 veya bir ay. O zaman devlet bütün vatandaşların evlerine ihtiyaç yardımı yapmak zorunda. Onun için kısmi yasak devam diğer kesimlerde kendi olağan hali gereği çok acil ihtiyaç olursa hemen gidip gelmeli.

Şu anda gördüğüm sokağa çıkan vatandaşların büyük bir bölümünde maske yok. Bazılarına sorduğumda ise bulamadım diyor. Yâda eczanelerde çok pahalı diyor. Demek ki vatandaşımız cebinden bir lira verip maske almak istemiyor.

Sosyal medyadan ufak bir tartışma başlattım. Belediye, maske, eldiven, kolonyağı veya ufak bir dezenfekte ilacı her eve dağıtsın dedik. Pek kabul görmedi. Biz yalnızca belediye olarak da kastetmedik, kaymakamlık, özel sektör kuruluşları, sendikalar, Oda’lar, yardım kuruluşları, bireysel zenginleri kastettik. Bugün yapılanlar ise sadece 65 yaş ve kronik hastaları kapsamaktadır.

Sokaktaki vatandaşlarda maskesiz dolaşıyorlar.

Bu yardımlar herkesi kapsamalı.

Gündem internet haber, ısrarla bu konu üzerinde duruyor ve duracaktır.

Evde kalın şiarı doğru bir karardır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.