whatsapp

Korana gölgesinde ramazan ayı!

ANALİZ 14.04.2021 - 12:18, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Korana gölgesinde ramazan ayı!

İktidara gelenler halkın gündemi için çalışmalıdır. Üreten bir ülke için çaba göstermeli. İstihdam mahalli yatırımlar özellikle işsizliğe ve ekonomik getirilere ilaçtır. Çorbanız kaynıyorsa, sobanız yanıyorsa, çocuklarınız çağdaş eğitim standartlarında eğitim alabiliyorsa, kadınlarınız şiddete maruz kalmıyorsa, ülkenin en temel değerleri gün be gün eritilmiyorsa, milli gelir halkın yüzünü güldürüyorsa o zaman sizde o koltuklarınızda rahat edersiniz.  Bu yılda ramazan ayı her koşulda zor bir döneme rastladı: Pandemi, işsizlik, pahalılık halkın belini bükmüş durumda. Yasaklar da bunun tuz biberi. Bu ramazanda da devletin belediyelerin ve hayırseverlerin dağıtacağı gıda maddeleri ile sıcak yemekler dar gelirlilerde hüzünlü bir sevinç yaratacaktır. Emeklilerin bayram ikramiyelerine enflasyon oranında zam yapılacağının açıklanması soru işaretlerini de beraberinde taşıdı. Emekli ikramiyelerine üç yıldır zam yapılmıyor. Üç yılın enflasyon toplamı yüzde 50 civarında. Eğer bu kriter esas alınırsa ikramiyelin 1500 liraya çıkması gerekiyor. Yok, son yılın enflasyonuna göre yapılırsa, ikramiyeler 1084 lira olacak. Umuyoruz üç yılın ikisi, ikramiyelere yapılacak zamdan dışlanmaz. Pandemi başlı başına insanların korkulu rüyası oldu. Yasaklardan da faydalananlar var. Halkın gündemi dile getirenler neredeyse sorgulanıyor. Geçtiğimiz aylarda esefle kınadığım bir politikacının Türk Tabipler Birliği TTB' ne saldırması aklı başında hiçbir siyasetçinin yapacağı iş değildir. Hele hele böyle salgın dönemlerinde hekimlerimizin moral ve motivasyonlarını düşürmek ise asla milliyetçilikle bağdaşmaz. Bu halkımızı da doğrudan ilgilendirir. Eğer Ramazan ayını iyi karşılayacaksak huzurlu geçireceksek bunun yolu sokaklara pankart asmakla değil, onların sıkıntılarını giderecek sorunlarına çareler üretmekten geçer.. Ramazanın gönlünüzce sağlıklı geçmesini diliyoruz.

İktidara gelenler halkın gündemi için çalışmalıdır. Üreten bir ülke için çaba göstermeli. İstihdam mahalli yatırımlar özellikle işsizliğe ve ekonomik getirilere ilaçtır. Çorbanız kaynıyorsa, sobanız yanıyorsa, çocuklarınız çağdaş eğitim standartlarında eğitim alabiliyorsa, kadınlarınız şiddete maruz kalmıyorsa, ülkenin en temel değerleri gün be gün eritilmiyorsa, milli gelir halkın yüzünü güldürüyorsa o zaman sizde o koltuklarınızda rahat edersiniz. 

Bu yılda ramazan ayı her koşulda zor bir döneme rastladı:

Pandemi, işsizlik, pahalılık halkın belini bükmüş durumda. Yasaklar da bunun tuz biberi.

Bu ramazanda da devletin belediyelerin ve hayırseverlerin dağıtacağı gıda maddeleri ile sıcak yemekler dar gelirlilerde hüzünlü bir sevinç yaratacaktır.

Emeklilerin bayram ikramiyelerine enflasyon oranında zam yapılacağının açıklanması soru işaretlerini de beraberinde taşıdı.

Emekli ikramiyelerine üç yıldır zam yapılmıyor. Üç yılın enflasyon toplamı yüzde 50 civarında. Eğer bu kriter esas alınırsa ikramiyelin 1500 liraya çıkması gerekiyor.

Yok, son yılın enflasyonuna göre yapılırsa, ikramiyeler 1084 lira olacak.

Umuyoruz üç yılın ikisi, ikramiyelere yapılacak zamdan dışlanmaz.

Pandemi başlı başına insanların korkulu rüyası oldu. Yasaklardan da faydalananlar var. Halkın gündemi dile getirenler neredeyse sorgulanıyor. Geçtiğimiz aylarda esefle kınadığım bir politikacının Türk Tabipler Birliği TTB' ne saldırması aklı başında hiçbir siyasetçinin yapacağı iş değildir. Hele hele böyle salgın dönemlerinde hekimlerimizin moral ve motivasyonlarını düşürmek ise asla milliyetçilikle bağdaşmaz. Bu halkımızı da doğrudan ilgilendirir. Eğer Ramazan ayını iyi karşılayacaksak huzurlu geçireceksek bunun yolu sokaklara pankart asmakla değil, onların sıkıntılarını giderecek sorunlarına çareler üretmekten geçer..

Ramazanın gönlünüzce sağlıklı geçmesini diliyoruz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.