whatsapp

KOP projesiyle Seydişehir’de tarımsal sera kuruldu

EĞİTİM 18.11.2020 - 00:49, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

KOP projesiyle Seydişehir’de tarımsal sera kuruldu

Seydişehir Tarım Meslek Lisesinde KOP destekleri ile kurulan sera ile öğrenciler bir taraftan eğitim-öğretim hayatlarını sürdürürlerken, bir taraftan da uygulamalı olarak sebze üretip girişimci olmayı öğrenecekler. İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar, KOP Projesi kapsamında kurulan serada öğrenciler teorik ve uygulamalı olarak bilgi, beceri ve teknik altyapılarını güçlendireceklerini söyledi. Kibar, ‘’ KOP, Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi (KOP TEYAP) kapsamında finansman desteği sağladığı Tarım Meslek Lisesi arazisine kurulan 525 metrekarelik serada, ziraat bölümü öğrencilerimiz uygulamalı eğitim alarak çeşitli sebzelerin yanı sıra tıbbi ve aromatik bitkiler yetiştirecek. Ayrıca okulumuz arazisine 64 dekar alanda buğday ekimi yapıldı. Okul idaremize, öğretmenlerimize teşekkür ederiz.’’ dedi.

Seydişehir Tarım Meslek Lisesinde KOP destekleri ile kurulan sera ile öğrenciler bir taraftan eğitim-öğretim hayatlarını sürdürürlerken, bir taraftan da uygulamalı olarak sebze üretip girişimci olmayı öğrenecekler.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar, KOP Projesi kapsamında kurulan serada öğrenciler teorik ve uygulamalı olarak bilgi, beceri ve teknik altyapılarını güçlendireceklerini söyledi.

Kibar, ‘’ KOP, Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi (KOP TEYAP) kapsamında finansman desteği sağladığı Tarım Meslek Lisesi arazisine kurulan 525 metrekarelik serada, ziraat bölümü öğrencilerimiz uygulamalı eğitim alarak çeşitli sebzelerin yanı sıra tıbbi ve aromatik bitkiler yetiştirecek. Ayrıca okulumuz arazisine 64 dekar alanda buğday ekimi yapıldı. Okul idaremize, öğretmenlerimize teşekkür ederiz.’’ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.