whatsapp

'Kokulu Taş Tozu' kadınların elinde şekilleniyor

EĞİTİM 03.05.2016 - 14:46, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

'Kokulu Taş Tozu' kadınların elinde şekilleniyor

Seydişehir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü açtığı kursta kokulu taş tozundan sabun üretimi, nikah şekeri ve çiçek üretimiyle ev kadınları meslek sahibi oluyor.
Halk Eğitim Merkezi usta öğreticisi Münire Akdeniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, açılan kursta 15 kadının meslek sahibi olduğunu ve ailelerine katkı sağladıklarını söyledi. Kursun mayıs sonunda tamamlanacağını belirten Akdeniz, şöyle konuştu: 'Ekim 2015 tarihinden bu yana kokulu taş tozundan mis sabun üretimi, nikah şekeri ve çiçek üretimi kursiyerlerimizin elinde şekilleniyor. Osmanlı'ya kadar dayanan bu sanat sarayları süsleyip, mis kokular yayılmasında kullanılırmış. Anadolu'ya yayılmış olan sanatı elimizden geldiğince öğretmeye çalışıyoruz. Kursiyerler ilk başta biraz zorlandı ama daha sonra severek yapmaya başladı. Sipariş alıp, satış yapıyoruz ve şu an ürünleri piyasaya yetiştirmede zorlanıyoruz.' Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Borazan da kursiyerlerin güzel bir meslek öğrendiğini ve çok güzel eserler tasarladığını belirtti. Borazan, 'Hepsi birbirinden değerli, el emeği göz nuru olan eserleri, mayıs sonunda sergileyeceğiz.' dedi.
Seydişehir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü açtığı kursta kokulu taş tozundan sabun üretimi, nikah şekeri ve çiçek üretimiyle ev kadınları meslek sahibi oluyor.

Halk Eğitim Merkezi usta öğreticisi Münire Akdeniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, açılan kursta 15 kadının meslek sahibi olduğunu ve ailelerine katkı sağladıklarını söyledi.
Kursun mayıs sonunda tamamlanacağını belirten Akdeniz, şöyle konuştu:
'Ekim 2015 tarihinden bu yana kokulu taş tozundan mis sabun üretimi, nikah şekeri ve çiçek üretimi kursiyerlerimizin elinde şekilleniyor. Osmanlı'ya kadar dayanan bu sanat sarayları süsleyip, mis kokular yayılmasında kullanılırmış. Anadolu'ya yayılmış olan sanatı elimizden geldiğince öğretmeye çalışıyoruz. Kursiyerler ilk başta biraz zorlandı ama daha sonra severek yapmaya başladı. Sipariş alıp, satış yapıyoruz ve şu an ürünleri piyasaya yetiştirmede zorlanıyoruz.'
Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Borazan da kursiyerlerin güzel bir meslek öğrendiğini ve çok güzel eserler tasarladığını belirtti.
Borazan, 'Hepsi birbirinden değerli, el emeği göz nuru olan eserleri, mayıs sonunda sergileyeceğiz.' dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.