whatsapp

Kızılay’ın kan bağışına yoğun ilgi

SİVİL TOPLUM 12.05.2020 - 02:56, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Kızılay’ın kan bağışına yoğun ilgi

Görüntülü haber..
Türk Kızılay’ı Konya Şube Başkanlığı Türkiye’de kan stokunun kritik seviyenin altına inmesi ile birlikte Seydişehir’de de kan bağışı başlattı. Seydişehir Belediye Başkanlığının destek verdiği kan bağışı etkinliğine ilçe halkı yoğun ilgi gösterirken birinci günün sonunda 77 ünite kan toplandı. Kızılay Seydişehir şube başkanı Teyfik Balcı, hayati öneme sahip olan kan bağışı Türkiye genelinde Covid-19 salgını ve Ramazan ayından dolayı kan stokunun kritik seviyeye inmesi nedeniyle Seydişehir’de kan bağışı seferberliği başlattıklarını söyledi. Balcı “ Türkiye’de Mevcut kan stoku kritik seviyenin de altına indi. Kısacası bu durum daha vahim. Bu durumda korona virüsün, Ramazan ayının, sokağa çıkma yasağının etkisi var. Yaklaşık 60 günlük bir süreden bahsediyoruz. Bu süre zarfı içerisinde kan bağışı çok azaldı. Bu anlamda bir seferberliğin gerekliliği ortaya çıktı. Belediye başkanımız Mehmet Tutal ve personeli büyük destek sağladı. Konya Kızılay merkezi ilçemizde 4 gün kan almaya devam edecek. Kan verme vasıflarını taşıyan her vatandaşımızı kan vermeye davet ediyoruz” dedi.
Görüntülü haber..

Türk Kızılay’ı Konya Şube Başkanlığı Türkiye’de kan stokunun kritik seviyenin altına inmesi ile birlikte Seydişehir’de de kan bağışı başlattı.

Seydişehir Belediye Başkanlığının destek verdiği kan bağışı etkinliğine ilçe halkı yoğun ilgi gösterirken birinci günün sonunda 77 ünite kan toplandı.

Kızılay Seydişehir şube başkanı Teyfik Balcı, hayati öneme sahip olan kan bağışı Türkiye genelinde Covid-19 salgını ve Ramazan ayından dolayı kan stokunun kritik seviyeye inmesi nedeniyle Seydişehir’de kan bağışı seferberliği başlattıklarını söyledi.

Balcı “ Türkiye’de Mevcut kan stoku kritik seviyenin de altına indi. Kısacası bu durum daha vahim. Bu durumda korona virüsün, Ramazan ayının, sokağa çıkma yasağının etkisi var. Yaklaşık 60 günlük bir süreden bahsediyoruz. Bu süre zarfı içerisinde kan bağışı çok azaldı. Bu anlamda bir seferberliğin gerekliliği ortaya çıktı. Belediye başkanımız Mehmet Tutal ve personeli büyük destek sağladı. Konya Kızılay merkezi ilçemizde 4 gün kan almaya devam edecek. Kan verme vasıflarını taşıyan her vatandaşımızı kan vermeye davet ediyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.