whatsapp

Kızılay haftası ve cumhuriyet bayramı mesajı

SİVİL TOPLUM 27.10.2017 - 23:59, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Kızılay haftası ve cumhuriyet bayramı mesajı

Türk Kızılayı 1868 yılında Marko Paşa ve dört arkadaşı tarafından savaş alanlarında yaralı ve hasta askerlere yardım etmek amacıyla kurulmuştur.
Türk Kızılayı savaşta ordumuzun arkasında yaralanan ve hastalanan askerlerimizi tedavi etmek amacıyla seyyar hastaneler kurarak tedavilerini yapar, cephe gerisinde seyyar mutfaklar kurarak savaştan etkilenen ve aç kalan halkın yiyecek, içecek ve barınmalarına yardım eder. Barış zamanlarında halkımızın fakir, dul, yetimlerine gıda, giyim, eğitim yardımları yapar. Doğa felaketleri deprem, sel veya insanlardan kaynaklı oluşan yangın savaşlardan etkilenen insanların barınma, giyim, sağlık ve eğitimlerini vermeye hayatları normale dönüşünceye kadar devam eder. Tüm hastanelerimizin kan ihtiyaçlarını karşılamak için Türkiye genelinde kan bağışı kampanyaları düzenleyerek halkımızın kan ihtiyacını karşılar. Türk Kızılayını 12 Ağustos 1949 yılınca Cenevre’de dünya devletlerinin imzaladığı sözleşmeyle dil, din, ırk ve taraf gözetmeden çalışmalar yapan tarafsız bir yardım kuruluşu olduğunu kabul etmişlerdir. Ülkemizde Türk Kızılayının bu çalışmalarını tanıtmak ve anlatmak için 29 Ekim - 4 Kasım tarihleri arası Kızılay Haftası olarak kabul edilmiş olup Kızılayın tanıtımı için ülke genelinde tüm okullarımızda Kızılay Haftası kutlamaları yapılır. Kızılayla ilgili konuşmalar, şiirler okunur. Kızılay şubeleri okullarımızı ziyaret ederek kızılayı öğrencilere anlatır ve tanıtır. Kızılay haftasının başlangıcı aynı zamanda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı olması sebebiyle tüm halkımızın Cumhuriyet bayramını kutlar birlik ve beraberlik içinde nice Cumhuriyet Bayramlarını ve Kızılay haftalarını kutlamamız dileklerimle saygılar sunarım.  Tevfik Balcı / Türk Kızılayı Seydişehir Şube Başkanı 
Türk Kızılayı 1868 yılında Marko Paşa ve dört arkadaşı tarafından savaş alanlarında yaralı ve hasta askerlere yardım etmek amacıyla kurulmuştur.

Türk Kızılayı savaşta ordumuzun arkasında yaralanan ve hastalanan askerlerimizi tedavi etmek amacıyla seyyar hastaneler kurarak tedavilerini yapar, cephe gerisinde seyyar mutfaklar kurarak savaştan etkilenen ve aç kalan halkın yiyecek, içecek ve barınmalarına yardım eder.

Barış zamanlarında halkımızın fakir, dul, yetimlerine gıda, giyim, eğitim yardımları yapar. Doğa felaketleri deprem, sel veya insanlardan kaynaklı oluşan yangın savaşlardan etkilenen insanların barınma, giyim, sağlık ve eğitimlerini vermeye hayatları normale dönüşünceye kadar devam eder. Tüm hastanelerimizin kan ihtiyaçlarını karşılamak için Türkiye genelinde kan bağışı kampanyaları düzenleyerek halkımızın kan ihtiyacını karşılar.

Türk Kızılayını 12 Ağustos 1949 yılınca Cenevre’de dünya devletlerinin imzaladığı sözleşmeyle dil, din, ırk ve taraf gözetmeden çalışmalar yapan tarafsız bir yardım kuruluşu olduğunu kabul etmişlerdir.

Ülkemizde Türk Kızılayının bu çalışmalarını tanıtmak ve anlatmak için 29 Ekim - 4 Kasım tarihleri arası Kızılay Haftası olarak kabul edilmiş olup Kızılayın tanıtımı için ülke genelinde tüm okullarımızda Kızılay Haftası kutlamaları yapılır. Kızılayla ilgili konuşmalar, şiirler okunur. Kızılay şubeleri okullarımızı ziyaret ederek kızılayı öğrencilere anlatır ve tanıtır.

Kızılay haftasının başlangıcı aynı zamanda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı olması sebebiyle tüm halkımızın Cumhuriyet bayramını kutlar birlik ve beraberlik içinde nice Cumhuriyet Bayramlarını ve Kızılay haftalarını kutlamamız dileklerimle saygılar sunarım.

 Tevfik Balcı / Türk Kızılayı Seydişehir Şube Başkanı 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.