whatsapp

Kaymakam Erdoğan, down sendromlu çocukları ziyaret etti

EĞİTİM 24.03.2021 - 13:13, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Kaymakam Erdoğan, down sendromlu çocukları ziyaret etti

Seydişehir Kaymakamı Aydın Erdoğan, Dünya Down sendromu farkındalık gününde otistik çocukları ziyaret etti. Kaymakam Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar ile birlikte Özel Eğitim İş Uygulama Merkezini ziyaret ederek, ‘’ Dünya Down Sendromu Günü’’ münasebetiyle farkındalık yaratmak amacıyla Down sendromlu öğrencileri ve öğretmenleri ziyaret etti. Erdoğan, Özel Eğitim İş Uygulama Engelliler Okulunda sınıfları teker teker ziyaret ederek öğrencileri, öğretmenleri ve  velilerinin sorunlarını dinledi. Erdoğan öğrencilerin emek vererek yaptıkları eserleri dikkatle  inceledi.  90 engelli öğrencinin 12 tanesinin Down sendromlu olduğunu belirten okul Müdürü Cafer Akın, “Okulumuz zihinsel engelli bireyler için eğitim veriyor. Eğitim Uygulama kısmında 7–14 yaş zorunlu dediğimiz zihinsel engelli çocuklar mevcut. Normal ilköğretim olanaklarından yararlanamayan zihinsel engelli çocuklarımız zorunlu eğitim ve öğretimlerini burada tamamlıyorlar.’’ dedi. Çeşitli etkinliklerle Down Sendromu ile ilgili toplumsal farkındalık oluşturulmaya çalışıldığını dile getiren Kaymakam Erdoğan;  “Down Sendromlu  bireylerimizin ihtiyacı olan tek şey toplumun duyarlılığıdır. Yeter ki biz onlara fırsat ve imkân tanıyalım, engel olmayalım. Down Sendromlu bireylerimizin ve ailelerinin geleceğe umutla, güvenle bakabilmelerini ve  Down Sendromlu bireylerin sosyal yaşama etkin katılımlarını sağlamak hepimizin sorumluluğudur. Biz farklılıklarımızla birlikte bir arada mutluyuz, sevgi doluyuz” dedi. Kaymakam Aydın Erdoğan’a İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar eşlik etti. ,

Seydişehir Kaymakamı Aydın Erdoğan, Dünya Down sendromu farkındalık gününde otistik çocukları ziyaret etti.

Kaymakam Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar ile birlikte Özel Eğitim İş Uygulama Merkezini ziyaret ederek, ‘’ Dünya Down Sendromu Günü’’ münasebetiyle farkındalık yaratmak amacıyla Down sendromlu öğrencileri ve öğretmenleri ziyaret etti.

Erdoğan, Özel Eğitim İş Uygulama Engelliler Okulunda sınıfları teker teker ziyaret ederek öğrencileri, öğretmenleri ve  velilerinin sorunlarını dinledi.

Erdoğan öğrencilerin emek vererek yaptıkları eserleri dikkatle  inceledi. 

90 engelli öğrencinin 12 tanesinin Down sendromlu olduğunu belirten okul Müdürü Cafer Akın, “Okulumuz zihinsel engelli bireyler için eğitim veriyor. Eğitim Uygulama kısmında 7–14 yaş zorunlu dediğimiz zihinsel engelli çocuklar mevcut. Normal ilköğretim olanaklarından yararlanamayan zihinsel engelli çocuklarımız zorunlu eğitim ve öğretimlerini burada tamamlıyorlar.’’ dedi.

Çeşitli etkinliklerle Down Sendromu ile ilgili toplumsal farkındalık oluşturulmaya çalışıldığını dile getiren Kaymakam Erdoğan;  “Down Sendromlu  bireylerimizin ihtiyacı olan tek şey toplumun duyarlılığıdır. Yeter ki biz onlara fırsat ve imkân tanıyalım, engel olmayalım. Down Sendromlu bireylerimizin ve ailelerinin geleceğe umutla, güvenle bakabilmelerini ve  Down Sendromlu bireylerin sosyal yaşama etkin katılımlarını sağlamak hepimizin sorumluluğudur. Biz farklılıklarımızla birlikte bir arada mutluyuz, sevgi doluyuz” dedi.

Kaymakam Aydın Erdoğan’a İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar eşlik etti.

,

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.