whatsapp

Kamuoyuna Ve Basına Duyurulur

SİVİL TOPLUM 11.05.2017 - 10:31, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Kamuoyuna Ve Basına Duyurulur

Bir TV kanalında 7 Mayıs 2017 tarihinde yayınlanan ‘Derin Tarih’ isimli programda, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e ve Türkiye Cumhuriyeti’nin önemli şahsiyetlerinden Prof. Dr. Afet İNAN’a yönelik hakaret ve iftiralarda bulunulmuştur.
Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi hatırasına dil uzatan ve sadece onun değil Yüce Türk Ulusu’nun manevi kızı olan, Türk Tarihçisi. Prof. Dr. Afet İnan hakkında mesnetsiz ve alçakça söz ve iftiralarda bulunan kendini bilmez Süleyman Yeşilyurt ve diğerleri, alenen suç işlemişlerdir. Atatürk'ü seven ve onun ilkeleri, devrimleri, idealleri peşinde koşan insanları kasten yaralayan, üzen, rencide eden bu kişiler, bir taraftan da Atatürk’ü incitmeyi, küçük düşürmeyi, yıpratmayı ve bu suretle hakaret etmeyi bir yandan da Yüce Türk Milletinin değerlerini yok etmeyi amaçlamaktadırlar. Bunun tek adı vardır o da “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suretiyle bölmektir”. Bu kişiler ve tv kanalı, Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret ederek Türkiye Cumhuriyeti Anayasa’sını, 5816 Sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun’u ve Türk Ceza Kanunu’nu, ihlal etmişlerdir. Suç işleyen, sadece iftiracı bu zat değildir, aynı zaman da bu zatın iftiralarını yayınlayan TV kanalı sorumludur. Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkezi olarak, bu alçakça olayı gerçekleştiren kişilerin hak ettikleri cezalara çarptırılmalarını sağlamak amacıyla hem bu kişi hakkında hem de iftiralarını yayınlayan TV nin sorumluları hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştur. Kamuoyuna saygıyla duyururuz. Atatürkçü Düşünce Derneği
Bir TV kanalında 7 Mayıs 2017 tarihinde yayınlanan ‘Derin Tarih’ isimli programda, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e ve Türkiye Cumhuriyeti’nin önemli şahsiyetlerinden Prof. Dr. Afet İNAN’a yönelik hakaret ve iftiralarda bulunulmuştur.

Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi hatırasına dil uzatan ve sadece onun değil Yüce Türk Ulusu’nun manevi kızı olan, Türk Tarihçisi. Prof. Dr. Afet İnan hakkında mesnetsiz ve alçakça söz ve iftiralarda bulunan kendini bilmez Süleyman Yeşilyurt ve diğerleri, alenen suç işlemişlerdir.

Atatürk'ü seven ve onun ilkeleri, devrimleri, idealleri peşinde koşan insanları kasten yaralayan, üzen, rencide eden bu kişiler, bir taraftan da Atatürk’ü incitmeyi, küçük düşürmeyi, yıpratmayı ve bu suretle hakaret etmeyi bir yandan da Yüce Türk Milletinin değerlerini yok etmeyi amaçlamaktadırlar. Bunun tek adı vardır o da “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suretiyle bölmektir”.

Bu kişiler ve tv kanalı, Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret ederek Türkiye Cumhuriyeti Anayasa’sını, 5816 Sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun’u ve Türk Ceza Kanunu’nu, ihlal etmişlerdir.

Suç işleyen, sadece iftiracı bu zat değildir, aynı zaman da bu zatın iftiralarını yayınlayan TV kanalı sorumludur.

Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkezi olarak, bu alçakça olayı gerçekleştiren kişilerin hak ettikleri cezalara çarptırılmalarını sağlamak amacıyla hem bu kişi hakkında hem de iftiralarını yayınlayan TV nin sorumluları hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştur.

Kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Atatürkçü Düşünce Derneği

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.