whatsapp

Kadınlara Kuran-I Kerim kursu açıldı

EĞİTİM 15.02.2018 - 14:29, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Kadınlara Kuran-I Kerim kursu açıldı

Seydişehir Halk Eğitim Müdürlüğü Tarafından kırsal mahallelerde açılan Kur-anı Kerim öğrenmek amacıyla açılan kurslara yaşları 30 ile 65 arasında değişen kadınların ilgisi yoğun oldu.
Geçen yıl 9 kursta 146 kişinin eğitim aldığını belirten Halk Eğitim Müdürü Ahmet Refik Dereli, yaptığı açıklamada kadınların dini bilgiler  ders almaya başladıklarını söyledi. Her yaş grubundan kadınların bir aile ortamı oluşturduğunu belirten Dereli, " Tol, Dikilitaş, Yaylacık ve Mesudiye kırsal mahallelerimizdeki okullarda açtığımız kurslara 70 kişi başvurdu. Bu kursların süresi 64 saat olup bitiminde tekrar açılacak. Yoğun bir ilgi var. Usta öğreticilerimiz tarafından Kur'an-ı Kerim’in yanı sıra temel dini bilgilerden İbadet, itikat, siyer, ahlak, tecvit dersi veriyoruz. Bu şekilde onlara hem Kur'an-ı Kerim bilinçli bir şekilde öğretiyoruz. Kurs sonunda belge vereceğiz." ifadelerini kullandı.
Seydişehir Halk Eğitim Müdürlüğü Tarafından kırsal mahallelerde açılan Kur-anı Kerim öğrenmek amacıyla açılan kurslara yaşları 30 ile 65 arasında değişen kadınların ilgisi yoğun oldu.

Geçen yıl 9 kursta 146 kişinin eğitim aldığını belirten Halk Eğitim Müdürü Ahmet Refik Dereli, yaptığı açıklamada kadınların dini bilgiler  ders almaya başladıklarını söyledi.

Her yaş grubundan kadınların bir aile ortamı oluşturduğunu belirten Dereli, " Tol, Dikilitaş, Yaylacık ve Mesudiye kırsal mahallelerimizdeki okullarda açtığımız kurslara 70 kişi başvurdu. Bu kursların süresi 64 saat olup bitiminde tekrar açılacak. Yoğun bir ilgi var. Usta öğreticilerimiz tarafından Kur'an-ı Kerim’in yanı sıra temel dini bilgilerden İbadet, itikat, siyer, ahlak, tecvit dersi veriyoruz. Bu şekilde onlara hem Kur'an-ı Kerim bilinçli bir şekilde öğretiyoruz. Kurs sonunda belge vereceğiz." ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.