whatsapp

Kadın Girişimci Ümran İbil’in Başarı Öyküsü

EKONOMİ 26.09.2017 - 13:26, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Kadın Girişimci Ümran İbil’in Başarı Öyküsü

Konya’nın Seydişehir ilçesinde dükkânına sabahın erken saatlerinde gelen Ümran İbil (44), ilk iş olarak yöresel lezzetlerden börek ve mantının hamurunu yoğurup müşterilerine hazır hale getirip sunuyor.
Ümran İbil, 2 yıldır organik ürünlerden ürettiği mantı ve börekleri sattığını ifade ederek hem işlerini, hem de ilçedeki durgun olan ekonomik hayatı canlandırmak için vatandaşlara lezzetli ürünler sunduğunu dile getirdi.  Hacı Seyir Ali Mahallesi, Hürriyet Caddesinde mantı ve börek başta olmak üzere doğal üretim ev yemeklerini müşterileriyle buluşturan Ümran İbil, genç kadın girişimcilere iyi bir örnek olarak ön plana çıkıyor. Çağlayan Börek ve Mantı adlı dükkânı işleten 2 çocuk annesi Ümran İbil, Seydişehir’in ünlü börek, mantı, arabaşı, balık çokratma, gözleme gibi yöresel lezzetleri ürettiğini ve bu anlamda eşi benzeri bulunmayan lezzetleri Seydişehirlilerle buluşturduğunu belirterek açtığı iş yerini bu fikir ile faaliyete geçirdiğini ifade etti. Eşinin yardım ve katkılarıyla geniş bir yelpazede doğal ve tamamen el yapımı yemeklerden oluşan bir restoran haline geldiklerini söyleyen İbil şu sözlerle devam etti, ‘’ Daha önce bu işleri evde yapıyordum. 3 yıl önce Komek kurslarına katılarak ustalık belgesini aldım. Dükkân açmaya karar verdim. Eşime isteğimi aktardım. Elindeki ufak sermayeyle başladım ve şu anda işlerimi büyüttüm. İlçemize gelen yerli ve yaban turistler, öğrenciler, ilçe halkı bu tatlara alıştı. Sürekli dükkânımıza uğruyorlar. Biz de burayı aile ortamı haline getirdik.  Yemeklerimizde margarin ve maya kullanmıyorum. Tamamen organik müşterilerimiz bunu biliyor bu da bizi çok mutlu ediyor.’’dedi. -Bayanlar cesaretli olsun; Bayanların evde oturmamalarını belirten İbil, ‘’ Onun için kendine güvenen bütün bayan girişimci adaylarına cesur olup hayallerini gerçekleştirmek için adım atmalarını öneriyorum. Üretici olalım. Tüketici olmayalım. Bakın ben bu sayede aile bütçemize katkı sağlıyorum. Şehir ekonomisi de aldığımız girdi malzemelerle canlanıyor. 6 kişiyi de istihdam sahibi yaptım. İşlerimiz Allaha şükürler olsun çok iyi. Ticarete mutlaka adım atın’’diye konuştu. Eşimin işlerine yardımcı oluyorum; Seydişehir böreği ve mantısının Türkiye’nin her yanına gitmesini istediğini söyleyen eşi Mehmet İbil (50) “ İlçe yöneticilerimiz yöresel kendi öz lezzetlerimizin patendi almak için gayret göstersinler. Türkiye’nin birçok yerinden gelip ilçemizden geçerken burayı öğrendiler. Yemeden gitmiyorlar. Seydişehir’imizin bu güzel tatlarını patent alıp bütün ülkeye tanıtırsak kadınlarımızın ellerinde daha iyi yerlere gelecek. Önümüzün açılması lazım’’
Konya’nın Seydişehir ilçesinde dükkânına sabahın erken saatlerinde gelen Ümran İbil (44), ilk iş olarak yöresel lezzetlerden börek ve mantının hamurunu yoğurup müşterilerine hazır hale getirip sunuyor.

Ümran İbil, 2 yıldır organik ürünlerden ürettiği mantı ve börekleri sattığını ifade ederek hem işlerini, hem de ilçedeki durgun olan ekonomik hayatı canlandırmak için vatandaşlara lezzetli ürünler sunduğunu dile getirdi. 

Hacı Seyir Ali Mahallesi, Hürriyet Caddesinde mantı ve börek başta olmak üzere doğal üretim ev yemeklerini müşterileriyle buluşturan Ümran İbil, genç kadın girişimcilere iyi bir örnek olarak ön plana çıkıyor.

Çağlayan Börek ve Mantı adlı dükkânı işleten 2 çocuk annesi Ümran İbil, Seydişehir’in ünlü börek, mantı, arabaşı, balık çokratma, gözleme gibi yöresel lezzetleri ürettiğini ve bu anlamda eşi benzeri bulunmayan lezzetleri Seydişehirlilerle buluşturduğunu belirterek açtığı iş yerini bu fikir ile faaliyete geçirdiğini ifade etti.

Eşinin yardım ve katkılarıyla geniş bir yelpazede doğal ve tamamen el yapımı yemeklerden oluşan bir restoran haline geldiklerini söyleyen İbil şu sözlerle devam etti, ‘’ Daha önce bu işleri evde yapıyordum. 3 yıl önce Komek kurslarına katılarak ustalık belgesini aldım. Dükkân açmaya karar verdim. Eşime isteğimi aktardım. Elindeki ufak sermayeyle başladım ve şu anda işlerimi büyüttüm. İlçemize gelen yerli ve yaban turistler, öğrenciler, ilçe halkı bu tatlara alıştı. Sürekli dükkânımıza uğruyorlar. Biz de burayı aile ortamı haline getirdik.  Yemeklerimizde margarin ve maya kullanmıyorum. Tamamen organik müşterilerimiz bunu biliyor bu da bizi çok mutlu ediyor.’’dedi.

-Bayanlar cesaretli olsun;

Bayanların evde oturmamalarını belirten İbil, ‘’ Onun için kendine güvenen bütün bayan girişimci adaylarına cesur olup hayallerini gerçekleştirmek için adım atmalarını öneriyorum. Üretici olalım. Tüketici olmayalım. Bakın ben bu sayede aile bütçemize katkı sağlıyorum. Şehir ekonomisi de aldığımız girdi malzemelerle canlanıyor. 6 kişiyi de istihdam sahibi yaptım. İşlerimiz Allaha şükürler olsun çok iyi. Ticarete mutlaka adım atın’’diye konuştu.

Eşimin işlerine yardımcı oluyorum;

Seydişehir böreği ve mantısının Türkiye’nin her yanına gitmesini istediğini söyleyen eşi Mehmet İbil (50) “ İlçe yöneticilerimiz yöresel kendi öz lezzetlerimizin patendi almak için gayret göstersinler. Türkiye’nin birçok yerinden gelip ilçemizden geçerken burayı öğrendiler. Yemeden gitmiyorlar. Seydişehir’imizin bu güzel tatlarını patent alıp bütün ülkeye tanıtırsak kadınlarımızın ellerinde daha iyi yerlere gelecek. Önümüzün açılması lazım’’

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.