whatsapp

İzmir'de Seydişehirli Bir Doktor görev yapıyor

SAĞLIK 07.03.2018 - 10:52, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

İzmir'de Seydişehirli Bir Doktor görev yapıyor

Seydişeir'li Hemşerimizi Doç. Dr Deniz Bolat, İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Üroloji Kliniği başarılara imza atıyor.
Özgeçmişi; 11 Şubat 1981'de Konya'da doğan Dr. Deniz Bolat ilköğrenimini Seydişehir Merkez İlkokulu’nda, ortaokulu Seydişehir Mahmut Esat Anadolu Lisesi’nde ve lise eğitimini Aksaray Fen Lisesi Seydişehir Lisesi’nde tamamladı. 2005 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden derece ile mezun oldu. 2006 yılında Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı’nda üroloji ihtisasına başladı. Asistanlığı döneminde Hollanda'nın Utrecht kentindeki Utrecht Medical Center'e misafir araştırma görevlisi olarak kabul edilerek ERASMUS Bursu ile yurtdışında görevlendirilen ilk Türk araştırma görevlisi oldu. Üroloji asistanıyken, Türk Üroloji Derneği tarafından yapılan Türk Üroloji Yeterlilik Kurulları Sınavı'nda Türkiye 1. si oldu. Temmuz 2011’de ihtisasını tamamlayıp üroloji uzmanı olan Dr. Bolat mecburi hizmetini Ağrı-Doğubayazıt Devlet Hastanesi'nde yerine getirdi. 2013 yılında Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Kliniği'nde uzman doktor olarak görev yaptı. 2014 yılında Ege Üniversitesi Üroloji Anabilim Dalı'nda laparoskopik ve robotik cerrahi konularında "fellow" olarak çalıştı. Aynı yıl içerisinde Avrupa Üroloji Derneği'nin yazılı ve Belçika'da yapılan sözlü board sınavını geçerek “Fellow of the European Board of Urology-FEBU” ünvanını almaya hak kazandı. 2015 yılında İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Kliniği'nde uzman doktor olarak çalışmaya başlayan Dr. Bolat aynı yıl içerisinde prostat kanserinin tedavisi ile ilgili yaptığı bir çalışma ile Üroonkoloji Araştırma Ödülü sahibi oldu. 2017 yılında Doçentlik ünvanını aldı. Aynı yıl Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Ensititüsü Temel Onkoloji Anabilim Dalı'nda Kanser Biyolojisi ve İmmunolojisi konusunda bilim doktorası (PhD) programına başladı. Temel ilgi alanı, ürolojik kanserler ve üriner sistem taş hastalıkları olan Doç. Dr. Deniz Bolat Endoüroloji Derneği'nin Üroteknoloji ve Üreteroskopik ve Perkütan Taş Tedavisi çalışma gruplarında görev almaktadır. Yerli ve yabancı derglerde yayınlanmış 100’ün üzerinde bilimsel makalesi olan Dr. Bolat halen Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Kliniği'nde görevine devam etmektedir. Doç. Dr. Deniz BOLAT, FEBU, cPhD Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Üroloji Kliniği Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Temel Onkoloji Anabilim Dalı İzmir-TÜRKİYE Assoc. Prof. Deniz BOLAT, MD, FEBU, cPhD Bozyaka Training and Research Hospital, Department of Urology Ege University Faculty of Health Sciences,  Department of Basic Oncology Izmir-TURKEY
Seydişeir'li Hemşerimizi Doç. Dr Deniz Bolat, İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Üroloji Kliniği başarılara imza atıyor.

Özgeçmişi;

11 Şubat 1981'de Konya'da doğan Dr. Deniz Bolat ilköğrenimini Seydişehir Merkez İlkokulu’nda, ortaokulu Seydişehir Mahmut Esat Anadolu Lisesi’nde ve lise eğitimini Aksaray Fen Lisesi Seydişehir Lisesi’nde tamamladı. 2005 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden derece ile mezun oldu. 2006 yılında Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı’nda üroloji ihtisasına başladı. Asistanlığı döneminde Hollanda'nın Utrecht kentindeki Utrecht Medical Center'e misafir araştırma görevlisi olarak kabul edilerek ERASMUS Bursu ile yurtdışında görevlendirilen ilk Türk araştırma görevlisi oldu. Üroloji asistanıyken, Türk Üroloji Derneği tarafından yapılan Türk Üroloji Yeterlilik Kurulları Sınavı'nda Türkiye 1. si oldu. Temmuz 2011’de ihtisasını tamamlayıp üroloji uzmanı olan Dr. Bolat mecburi hizmetini Ağrı-Doğubayazıt Devlet Hastanesi'nde yerine getirdi. 2013 yılında Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Kliniği'nde uzman doktor olarak görev yaptı. 2014 yılında Ege Üniversitesi Üroloji Anabilim Dalı'nda laparoskopik ve robotik cerrahi konularında "fellow" olarak çalıştı. Aynı yıl içerisinde Avrupa Üroloji Derneği'nin yazılı ve Belçika'da yapılan sözlü board sınavını geçerek “Fellow of the European Board of Urology-FEBU” ünvanını almaya hak kazandı. 2015 yılında İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Kliniği'nde uzman doktor olarak çalışmaya başlayan Dr. Bolat aynı yıl içerisinde prostat kanserinin tedavisi ile ilgili yaptığı bir çalışma ile Üroonkoloji Araştırma Ödülü sahibi oldu.

2017 yılında Doçentlik ünvanını aldı. Aynı yıl Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Ensititüsü Temel Onkoloji Anabilim Dalı'nda Kanser Biyolojisi ve İmmunolojisi konusunda bilim doktorası (PhD) programına başladı.

Temel ilgi alanı, ürolojik kanserler ve üriner sistem taş hastalıkları olan Doç. Dr. Deniz Bolat Endoüroloji Derneği'nin Üroteknoloji ve Üreteroskopik ve Perkütan Taş Tedavisi çalışma gruplarında görev almaktadır. Yerli ve yabancı derglerde yayınlanmış 100’ün üzerinde bilimsel makalesi olan Dr. Bolat halen Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Kliniği'nde görevine devam etmektedir.

Doç. Dr. Deniz BOLAT, FEBU, cPhD

Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi,

Üroloji Kliniği

Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü,

Temel Onkoloji Anabilim Dalı

İzmir-TÜRKİYE

Assoc. Prof. Deniz BOLAT, MD, FEBU, cPhD

Bozyaka Training and Research Hospital,

Department of Urology

Ege University Faculty of Health Sciences, 

Department of Basic Oncology

Izmir-TURKEY

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.