whatsapp

İyi Parti Çanakkale şehitlerini andı

SİYASET 18.03.2019 - 18:30, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

İyi Parti Çanakkale şehitlerini andı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 104’üncü yıldönümü nedeniyle İYİ Parti Seydişehir ilçe teşkilatı tarafından anma etkinliği düzenlendi. Çanakkale şehitlerini anma günü kapsamında vatandaşlara pilav ve üzüm hoşafı dağıtıldı. Etkinlikte ilk olarak saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Kuranı kerim tilavetinin ardından İlçe Başkanı Yılmaz Dönderici, günün anlam önemine dair yaptığı konuşmasında Çanakkale, milletin özgürlük mücadelesinin adıdır dedi ve şunları kaydetti: “Biz bugün bir daha dönmemek üzere gidenlerin tarihinin yazıldığı en gerçek en şerefli kahramanları hatırlamak üzere buradayız. Çanakkale’de 104 yıl önce, 100 binlerce vatan evladı, bu vatanın bedelini ödemek üzere Çanakkale’ye çağrılmıştır. Amacımız geçmişteki savaşların zaferleriyle mutlu olmak değil, üzerinde yaşadığımız toprak kanla yoğrulmuşsa, canla ödenmişse bedelin adı vatandır. Bu bir milletin özgürlük mücadelesinin adıdır. Onun için burdayız’’ dedi. Milletvekili Fahrettin Yokuş ise, ‘’ Malazgirt şehitleri, “burada” ,Çanakkale şehitleri, “burada”, Sakarya şehitleri, “burada”, Kıbrıs şehitleri, “ Burada “ ,Güneydoğu şehitleri, “Burada”, Mustafa Kemal Atatürk, “ Burada ”Mekânları cennet olsun, hepsine selam olsun, ruhları şad olsun.” Daha sonra vatandaşlara ikram yapıldı. Hükümet Meydanındaki etkinliğe, İyi Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş,  İlçe Başkanı Yılmaz Dönderici, Belediye Başkan Adayı Muammer Urhan, CHP ilçe Orhan Özel Belediye Başkan Adayı Mehmet Katlav, SP ilçe Başkanı Hayrı Yılmaz, Belediye Başkan adayı Raşit Nergiz, ve vatandaşlar katıldı.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 104’üncü yıldönümü nedeniyle İYİ Parti Seydişehir ilçe teşkilatı tarafından anma etkinliği düzenlendi. Çanakkale şehitlerini anma günü kapsamında vatandaşlara pilav ve üzüm hoşafı dağıtıldı.

Etkinlikte ilk olarak saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Kuranı kerim tilavetinin ardından İlçe Başkanı Yılmaz Dönderici, günün anlam önemine dair yaptığı konuşmasında Çanakkale, milletin özgürlük mücadelesinin adıdır dedi ve şunları kaydetti:

“Biz bugün bir daha dönmemek üzere gidenlerin tarihinin yazıldığı en gerçek en şerefli kahramanları hatırlamak üzere buradayız. Çanakkale’de 104 yıl önce, 100 binlerce vatan evladı, bu vatanın bedelini ödemek üzere Çanakkale’ye çağrılmıştır. Amacımız geçmişteki savaşların zaferleriyle mutlu olmak değil, üzerinde yaşadığımız toprak kanla yoğrulmuşsa, canla ödenmişse bedelin adı vatandır. Bu bir milletin özgürlük mücadelesinin adıdır. Onun için burdayız’’ dedi.

Milletvekili Fahrettin Yokuş ise, ‘’ Malazgirt şehitleri, “burada” ,Çanakkale şehitleri, “burada”, Sakarya şehitleri, “burada”, Kıbrıs şehitleri, “ Burada “ ,Güneydoğu şehitleri, “Burada”, Mustafa Kemal Atatürk, “ Burada ”Mekânları cennet olsun, hepsine selam olsun, ruhları şad olsun.”

Daha sonra vatandaşlara ikram yapıldı.

Hükümet Meydanındaki etkinliğe, İyi Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş,  İlçe Başkanı Yılmaz Dönderici, Belediye Başkan Adayı Muammer Urhan, CHP ilçe Orhan Özel Belediye Başkan Adayı Mehmet Katlav, SP ilçe Başkanı Hayrı Yılmaz, Belediye Başkan adayı Raşit Nergiz, ve vatandaşlar katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.