whatsapp

İmar ve şehircilik toplantısı yapıldı

BELEDİYE 07.07.2017 - 12:55, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

İmar ve şehircilik toplantısı yapıldı

Konya Büyükşehir belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Seydişehir’de imar revizyon toplantısı düzenledi.
Belediye Meclis salonunda gerçekleşen toplantıda konuşan Konya Büyük Şehir Belediyesi İmar ve Şehircilik planlamacısı uzman Necati Uyar, Seydişehir için yeni yapılan imar ve şehircilik planı çalışmalarının değerlendirildiğini belirtti. Yeni yapılan imar ve şehircilik planında 230 bin kişiyi barındıracak potansiyele sahip olduğunu dile getiren Uz. Necati Uyar, ‘’ Seyit Harun projesi ile ilgili düzenlemeler içerisinde birçok mahallemizde eski imar planında revize yapıldı. Genel olarak imar planında olan doğal hakların korunmasına dikkat edildi. Ulukapı Mahallesinde yapılaşma olmayan bölgelerin üç kattan dört kata 7 metrelik yollar on metreye çıkarılması planlandı. Dabanlar sokağının korunması karlaştırıldı. Bu bölgelere kentsel dönüşümün uygulanması için planda kolaylıklar getirilecek.’’dedi. İmar şehircilik planının önemine vurgu yapan belediye Başkanı Mehmet Tutal, mahallelerde yapılan imar değişikliklerinin 1,5 ay içerisinde askıya çıkacağını ifade etti.
Konya Büyükşehir belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Seydişehir’de imar revizyon toplantısı düzenledi.

Belediye Meclis salonunda gerçekleşen toplantıda konuşan Konya Büyük Şehir Belediyesi İmar ve Şehircilik planlamacısı uzman Necati Uyar, Seydişehir için yeni yapılan imar ve şehircilik planı çalışmalarının değerlendirildiğini belirtti.

Yeni yapılan imar ve şehircilik planında 230 bin kişiyi barındıracak potansiyele sahip olduğunu dile getiren Uz. Necati Uyar, ‘’ Seyit Harun projesi ile ilgili düzenlemeler içerisinde birçok mahallemizde eski imar planında revize yapıldı. Genel olarak imar planında olan doğal hakların korunmasına dikkat edildi. Ulukapı Mahallesinde yapılaşma olmayan bölgelerin üç kattan dört kata 7 metrelik yollar on metreye çıkarılması planlandı. Dabanlar sokağının korunması karlaştırıldı. Bu bölgelere kentsel dönüşümün uygulanması için planda kolaylıklar getirilecek.’’dedi.

İmar şehircilik planının önemine vurgu yapan belediye Başkanı Mehmet Tutal, mahallelerde yapılan imar değişikliklerinin 1,5 ay içerisinde askıya çıkacağını ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.