whatsapp

İğdenin faydaları

SAĞLIK 18.09.2017 - 22:32, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

İğdenin faydaları

İğde ağacının meyvesi Latince adı elaeagnus olup, ülkemizin her bölgesinde yetişmektedir.
İğde ağacının yaprağı gri görünümlü yeşil renkte sonbahar başlarında olgunlaşır. İğde çiçeği mis gibi kokar sarı renkte ilkbaharda çiçeklenir. İğde yaprağının üstü tüylü olup iğde ağacı dikenlidir. İğde yemişi dışı sert ve sarı yendiğinde tadı mayhoştur. Vitamin deposudur. Halk arasında çıcıcılık, cışkan, pisat olarak bilinir. Dışı kabuklu içi tüylü ve hurma çekirdeğine benzeyen bir çekirdeği vardır. İçindekiler: Organik asitler, Vitaminler, Flovan Glikozidler, Uçan yağ, Tanen İğdenin faydaları; - ishali durdurur - öksürüğe iyi gelir - vücut direncini artırır - bağırsağa faydalıdır - idrar sorunlarını düzenler - mide bulantısını ve kusmayı önler - ağzı temizler - soğuk algınlığına iyi gelir - grip önleyicidir - cinselliği artırır - egzamayı giderir - böbrekleri çalıştırır İğde nasıl kullanılır : İğde ağacı meyvesinin yenilebileceği gibi çiçekleri suda haşlanarak çayı yapılabilir. Hoş kokusu ile bahçeleri süsleyen iğde çiçeği koklanırsa zihni açar. iğde çiçeği ve iğde yaprağı kaynatılarak suyu içilebilir. İğde meyvesi taze olarak yâda kompostosu yapılarak tüketilir. İğdenin zararları :  İğde meyvesi fazla yenildiğinde kabızlık yapar.
İğde ağacının meyvesi Latince adı elaeagnus olup, ülkemizin her bölgesinde yetişmektedir.

İğde ağacının yaprağı gri görünümlü yeşil renkte sonbahar başlarında olgunlaşır. İğde çiçeği mis gibi kokar sarı renkte ilkbaharda çiçeklenir. İğde yaprağının üstü tüylü olup iğde ağacı dikenlidir. İğde yemişi dışı sert ve sarı yendiğinde tadı mayhoştur.

Vitamin deposudur. Halk arasında çıcıcılık, cışkan, pisat olarak bilinir. Dışı kabuklu içi tüylü ve hurma çekirdeğine benzeyen bir çekirdeği vardır.
İçindekiler: Organik asitler, Vitaminler, Flovan Glikozidler, Uçan yağ, Tanen
İğdenin faydaları;
- ishali durdurur
- öksürüğe iyi gelir
- vücut direncini artırır
- bağırsağa faydalıdır
- idrar sorunlarını düzenler

- mide bulantısını ve kusmayı önler
- ağzı temizler
- soğuk algınlığına iyi gelir
- grip önleyicidir
- cinselliği artırır
- egzamayı giderir
- böbrekleri çalıştırır
İğde nasıl kullanılır :
İğde ağacı meyvesinin yenilebileceği gibi çiçekleri suda haşlanarak çayı yapılabilir. Hoş kokusu ile bahçeleri süsleyen iğde çiçeği koklanırsa zihni açar. iğde çiçeği ve iğde yaprağı kaynatılarak suyu içilebilir. İğde meyvesi taze olarak yâda kompostosu yapılarak tüketilir.
İğdenin zararları : 
İğde meyvesi fazla yenildiğinde kabızlık yapar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.