whatsapp

Hububat hasadı başladı

SİVİL TOPLUM 18.07.2017 - 12:42, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Hububat hasadı başladı

Seydişehir ilçesinde, kırsal kesimdeki arazilere ekilen buğday ve arpanın hasadına başlandı.
İlçe Ziraat Odası Başkanı Ahmet Ünver, yaptığı açıklamada, bu yıl havaların çok yağış almasından hububat rekolte de düşüklük yaşanacağını söyledi. İlk arpa ve buğday hasadının kırsal mahallelerde yapıldığını belirten Ünver, "Önümüzdeki haftadan itibaren Suğla Ovası'nda da hasada başlayacağız. 2017'da ilçemizde 250 bin dekar alanda buğday ve 60 bin dekar alanda arpa olmak üzere toplam 310 bin dönüm alanda hububat üretimi gerçekleşecek. Önümüzdeki hafta ofis merkezimizde randevulu alımlara başlayacağız. Makarnalık buğdayı kilosu 1 liradan, Ekmeklik buğdayı ise kilosunu 940 kuruştan alımı gerçekleşecek. Protein değerine göre fiyat verilecek. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın açıkladığı fiyatlar karşısında çiftçilerimiz yine mağdur oldu. Kaldırdığı hasatla banka, akaryakıt, gübre ve diğer girdilerin borçlarını zor öder. Bakanlığımız fiyat politikasını gözden geçirmesi gerekir.  Çiftçilerimize bol ve bereketli kazanç diliyorum." diye konuştu.  
Seydişehir ilçesinde, kırsal kesimdeki arazilere ekilen buğday ve arpanın hasadına başlandı.

İlçe Ziraat Odası Başkanı Ahmet Ünver, yaptığı açıklamada, bu yıl havaların çok yağış almasından hububat rekolte de düşüklük yaşanacağını söyledi.

İlk arpa ve buğday hasadının kırsal mahallelerde yapıldığını belirten Ünver, "Önümüzdeki haftadan itibaren Suğla Ovası'nda da hasada başlayacağız. 2017'da ilçemizde 250 bin dekar alanda buğday ve 60 bin dekar alanda arpa olmak üzere toplam 310 bin dönüm alanda hububat üretimi gerçekleşecek. Önümüzdeki hafta ofis merkezimizde randevulu alımlara başlayacağız. Makarnalık buğdayı kilosu 1 liradan, Ekmeklik buğdayı ise kilosunu 940 kuruştan alımı gerçekleşecek. Protein değerine göre fiyat verilecek. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın açıkladığı fiyatlar karşısında çiftçilerimiz yine mağdur oldu. Kaldırdığı hasatla banka, akaryakıt, gübre ve diğer girdilerin borçlarını zor öder. Bakanlığımız fiyat politikasını gözden geçirmesi gerekir.  Çiftçilerimize bol ve bereketli kazanç diliyorum." diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.