whatsapp

Heykeltıraştan seyirlik dev ekmek maketi

SİVİL TOPLUM 27.04.2017 - 12:36, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Heykeltıraştan seyirlik dev ekmek maketi

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde heykeltıraş 46 yaşındaki Osman Ünal, israfa dikkat çekmek için fırınlara dev ekmek heykel maketleri tanıtmak için Seydişehir’e geldi.
Ülkede israf edilen ekmek miktarının ciddi boyutlara ulaştığı ifade eden heykeltıraş Osman Ünal,  AA muhabirine yaptığı açıklamada toplumsal duyarlılığın oluşturulması noktasında dev ekmek heykellerin büyük etkisi olacağını dile getirdi.  Ekmek israfını önlemeye yönelik atölyesinde çalışmalar yaptığını ifade eden heykeltıraş Ünal, ‘’ Tüm fırınlara ve ekmek satışı yapılan noktalara asılması için atölyemde 4 metre boyutunda model ekmek ve simit heykeller yapıyorum. İçten destek metalli polyester ve strafor karışımı malzemeden imal ediyorum. Çizilmez boya kullanarak led aydınlatma kullanıyorum. Amacımız Türkiye’ye pazarlanmasını sağlayarak fırıncıların ve müşterilerin dikkatini israfa çekmek istiyorum. Ülkemizde her gün üretilen 78 milyon ekmekten 6 milyonu israf olmaktadır. Bunun yüzde 20 si fırınlarda çöpe gitmektedir. Halkımızın bilinçlenmesi için patentli 50 çeşit heykel üretip yurt dışına da satıyoruz.’’diye konuştu. Ünal ayrıca Barbaros Hayrettin Paşanın gemi maketini 5 yılda tamamladığını yakında tanıtımın yapılacağını dile getirdi.
Antalya'nın Alanya İlçesi'nde heykeltıraş 46 yaşındaki Osman Ünal, israfa dikkat çekmek için fırınlara dev ekmek heykel maketleri tanıtmak için Seydişehir’e geldi.

Ülkede israf edilen ekmek miktarının ciddi boyutlara ulaştığı ifade eden heykeltıraş Osman Ünal,  AA muhabirine yaptığı açıklamada toplumsal duyarlılığın oluşturulması noktasında dev ekmek heykellerin büyük etkisi olacağını dile getirdi.

 Ekmek israfını önlemeye yönelik atölyesinde çalışmalar yaptığını ifade eden heykeltıraş Ünal, ‘’ Tüm fırınlara ve ekmek satışı yapılan noktalara asılması için atölyemde 4 metre boyutunda model ekmek ve simit heykeller yapıyorum. İçten destek metalli polyester ve strafor karışımı malzemeden imal ediyorum. Çizilmez boya kullanarak led aydınlatma kullanıyorum. Amacımız Türkiye’ye pazarlanmasını sağlayarak fırıncıların ve müşterilerin dikkatini israfa çekmek istiyorum. Ülkemizde her gün üretilen 78 milyon ekmekten 6 milyonu israf olmaktadır. Bunun yüzde 20 si fırınlarda çöpe gitmektedir. Halkımızın bilinçlenmesi için patentli 50 çeşit heykel üretip yurt dışına da satıyoruz.’’diye konuştu.

Ünal ayrıca Barbaros Hayrettin Paşanın gemi maketini 5 yılda tamamladığını yakında tanıtımın yapılacağını dile getirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.