whatsapp

Bektaş; “Atatürk, Konya’ya ayrı bir değer vermiştir”

SİYASET 03.08.2021 - 15:51, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Bektaş; “Atatürk, Konya’ya ayrı bir değer vermiştir”

CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş Atatürk’ün Konya’ya gelişinin 101. yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajında,  Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Atatürk’ün haklarında övgü dolu sözler söylediği 17 Şehirden birisi olan Konya’ya ayrı bir değer vererek güvendiğini söyledi. Atatürk’ün en çok ziyaret ettiği ve önem verdiği şehirlerinden birisi olan Konya’ya 12 defa geldiğini belirten CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, “Milli Mücadele yıllarında stratejik öneminden dolayı, daha sonraki yıllarda ise gelişen olaylara karşı Türkiye genelini en iyi yansıtan yerlerden birisi şehrimiz Konya olmuştur.  Bu itibarla Gazi Mustafa Kemal Atatürk, hem Milli mücadele yıllarında hem de Cumhuriyet döneminde her önemli sosyal ya da siyasi olayın ardından Konya’ya gelmiş, halkla iç içe olmuştur. Çoğu zaman günlerce kalmıştır.  12 defa geldiği şehrimizde, 33 gün geçirmişlerdir. Büyük önder Atatürk, İstanbul ve İzmir'den sonra en çok uğradığı ve günlerce kaldığı şehirlerimizden birincisi güzel Konya'mız olmuştur. Atatürk,  “Konya’nın, millî egemenliğin yerleşmesinde en güçlü dayanak noktalarından biri olacağına büyük inancım var. Konyalıların tarım, ticaret alanında gösterdikleri faaliyet, sahip bulundukları sağduyu ve memleket sevgisi, beni pek haklı olarak bu güvene götürmektedir’ dediği gibi, o hep Konya’yı, Konyalıları sevmiş ve güvenmiştir. Aynı zamanda şehrimizi Türk Kültürünün kaynaklarından birisi olarak gördüğünü şu sözüyle anlarız, ‘Konya, muhtelif Türk devletleri yaşamış öz Türk vatanıdır. Konya, asırlardan beri tüten büyük bir nurun ocağıdır, Türk harsının (kültürünün) esaslı membalarından (kaynaklarından) biridir’  derken, Hz. Mevlana’ya çok saygı duyan Ulu önder Atatürk, Hz. Mevlana hakkında da şu sözleri dile getirmiştir. ‘Ne zaman bu şehre gelecek olsam, Mevlâna'nın ruhaniyeti bütün benliğimi sarar. O, çok büyük bir dâhî, devirleri aşan bir teceddüt âşığıdır. Mevlana, Müslümanlığı Türk ruhuna intibak ettiren büyük bir reformatör.’ Konya’nın milli mücadele dönemindeki katkısını bilen ve takdir eden Önderimiz Atatürk, bu şehrimizin Kurtuluş Savaşana olan katkısından övgüyle bahsetmiştir. Son söz olarak Konya öz vatanı olarak görmüş, 'Konya benim dedelerimin öz vatanıdır. Onlar Rumeli’ye Anadolu’dan göçmüşlerdir' diyerek, ölümüne kadar Konya ile bağını koparmamıştır. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anarken, ruhlarının şad olmasını dilerim” dedi.

CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş Atatürk’ün Konya’ya gelişinin 101. yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajında,  Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Atatürk’ün haklarında övgü dolu sözler söylediği 17 Şehirden birisi olan Konya’ya ayrı bir değer vererek güvendiğini söyledi.

Atatürk’ün en çok ziyaret ettiği ve önem verdiği şehirlerinden birisi olan Konya’ya 12 defa geldiğini belirten CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, “Milli Mücadele yıllarında stratejik öneminden dolayı, daha sonraki yıllarda ise gelişen olaylara karşı Türkiye genelini en iyi yansıtan yerlerden birisi şehrimiz Konya olmuştur.  Bu itibarla Gazi Mustafa Kemal Atatürk, hem Milli mücadele yıllarında hem de Cumhuriyet döneminde her önemli sosyal ya da siyasi olayın ardından Konya’ya gelmiş, halkla iç içe olmuştur. Çoğu zaman günlerce kalmıştır.  12 defa geldiği şehrimizde, 33 gün geçirmişlerdir. Büyük önder Atatürk, İstanbul ve İzmir'den sonra en çok uğradığı ve günlerce kaldığı şehirlerimizden birincisi güzel Konya'mız olmuştur. Atatürk,  “Konya’nın, millî egemenliğin yerleşmesinde en güçlü dayanak noktalarından biri olacağına büyük inancım var. Konyalıların tarım, ticaret alanında gösterdikleri faaliyet, sahip bulundukları sağduyu ve memleket sevgisi, beni pek haklı olarak bu güvene götürmektedir’ dediği gibi, o hep Konya’yı, Konyalıları sevmiş ve güvenmiştir. Aynı zamanda şehrimizi Türk Kültürünün kaynaklarından birisi olarak gördüğünü şu sözüyle anlarız, ‘Konya, muhtelif Türk devletleri yaşamış öz Türk vatanıdır. Konya, asırlardan beri tüten büyük bir nurun ocağıdır, Türk harsının (kültürünün) esaslı membalarından (kaynaklarından) biridir’  derken, Hz. Mevlana’ya çok saygı duyan Ulu önder Atatürk, Hz. Mevlana hakkında da şu sözleri dile getirmiştir. ‘Ne zaman bu şehre gelecek olsam, Mevlâna'nın ruhaniyeti bütün benliğimi sarar. O, çok büyük bir dâhî, devirleri aşan bir teceddüt âşığıdır. Mevlana, Müslümanlığı Türk ruhuna intibak ettiren büyük bir reformatör.’ Konya’nın milli mücadele dönemindeki katkısını bilen ve takdir eden Önderimiz Atatürk, bu şehrimizin Kurtuluş Savaşana olan katkısından övgüyle bahsetmiştir. Son söz olarak Konya öz vatanı olarak görmüş, 'Konya benim dedelerimin öz vatanıdır. Onlar Rumeli’ye Anadolu’dan göçmüşlerdir' diyerek, ölümüne kadar Konya ile bağını koparmamıştır. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anarken, ruhlarının şad olmasını dilerim” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.