whatsapp

Halk pazarında dikkat çeken tedbirsizlik

SİVİL TOPLUM 22.03.2020 - 18:07, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Halk pazarında dikkat çeken tedbirsizlik

Korona virüsü salgını nedeniyle önlemler alındığı bir dönemde halk pazarlarında yaşanan tedbirsizlik dikkat çekerken, az sayıda esnaf maske ve eldiven takarak önlem aldığı görüldü. Seydişehir’de korona virüsü salgınına karşı alınan tedbirler pazarda sekteye uğradı. Kızılcalar mahallesindeki halk pazarında insan yoğunluğuna karşın bir kısım vatandaş ve esnaf eldiven ve maske ile önlem aldı. Büyük çoğunluk ise hiçbir tedbir almadan alışverişine devam etti. Hem kendilerini hem de vatandaşları salgına yönelik korumak için maske ile alışveriş yapanlar takdir topladı. Pazarda sosyal mesafeyi korumak adına 1 metre kuralına uyulmaması ve seçmece alışverişin devam etmesi ise dikkat çekti. Tedbirsiz davranan esnaf ve vatandaşın sadece kendini değil çevresini de hastalık tehlikesi ile karşı karşıya bıraktığı gözlemlendi. Esnaf pazardaki işlerin ise normal zamanlardan az olduğunu söyledi. Vatandaşlar ise fiyatların pahalı seyrettiğini ifade etti. Ürünler ise en düşük domates 4 TL, elma 3 TL, portakal 4 TL, salatalık 4 TL, limon 7 TL gibi fiyatlardan pazarda yer aldı.

Korona virüsü salgını nedeniyle önlemler alındığı bir dönemde halk pazarlarında yaşanan tedbirsizlik dikkat çekerken, az sayıda esnaf maske ve eldiven takarak önlem aldığı görüldü.

Seydişehir’de korona virüsü salgınına karşı alınan tedbirler pazarda sekteye uğradı. Kızılcalar mahallesindeki halk pazarında insan yoğunluğuna karşın bir kısım vatandaş ve esnaf eldiven ve maske ile önlem aldı. Büyük çoğunluk ise hiçbir tedbir almadan alışverişine devam etti. Hem kendilerini hem de vatandaşları salgına yönelik korumak için maske ile alışveriş yapanlar takdir topladı. Pazarda sosyal mesafeyi korumak adına 1 metre kuralına uyulmaması ve seçmece alışverişin devam etmesi ise dikkat çekti.
Tedbirsiz davranan esnaf ve vatandaşın sadece kendini değil çevresini de hastalık tehlikesi ile karşı karşıya bıraktığı gözlemlendi. Esnaf pazardaki işlerin ise normal zamanlardan az olduğunu söyledi.

Vatandaşlar ise fiyatların pahalı seyrettiğini ifade etti.
Ürünler ise en düşük domates 4 TL, elma 3 TL, portakal 4 TL, salatalık 4 TL, limon 7 TL gibi fiyatlardan pazarda yer aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.