whatsapp

Hacı kafilesi dualarla uğurlandı

SİVİL TOPLUM 29.07.2018 - 10:49, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Hacı kafilesi dualarla uğurlandı

Konya’nın Seydişehir ilçesinden kutsal topraklara gidecek ilk hacı kafilesi dualarla uğurlandı.  Hac farizasını yerine getirmek için Diyanet İşleri Başkanlığı ilçe Müftülüğünün organizasyonuyla kutsal topraklara gidecek 80 hacı adayı için Seyyid Harun Camisi'nde uğurlama programı düzenlendi. İlçe Müftü vekili vaiz Ali Akbıyık, yaptığı konuşmada, hacı adaylarının yakınlarından ayrılmanın hüznünü, mübarek topraklara kavuşacak olmanın da sevincini yaşadıklarını söyledi. Hacı adaylarının yapacakları ibadetlerinin kabul olmasını dileyen Akbıyık, "Cenabı Allah size hac ibadetinizi yaparak ailenizin yanına dönmeyi nasip etsin. Özellikle hacı adaylarımız, nereye gittiğinizi çok iyi bilmeniz gerekiyor. Sayılı günleri çok iyi değerlendirmeniz gerekiyor. Allah Resulüne bizden selam götürün." ifadelerini kullandı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dualardan sonra hacı adayları yakınlarıyla helalleşerek yola çıktı.

Konya’nın Seydişehir ilçesinden kutsal topraklara gidecek ilk hacı kafilesi dualarla uğurlandı. 

Hac farizasını yerine getirmek için Diyanet İşleri Başkanlığı ilçe Müftülüğünün organizasyonuyla kutsal topraklara gidecek 80 hacı adayı için Seyyid Harun Camisi'nde uğurlama programı düzenlendi.

İlçe Müftü vekili vaiz Ali Akbıyık, yaptığı konuşmada, hacı adaylarının yakınlarından ayrılmanın hüznünü, mübarek topraklara kavuşacak olmanın da sevincini yaşadıklarını söyledi.

Hacı adaylarının yapacakları ibadetlerinin kabul olmasını dileyen Akbıyık, "Cenabı Allah size hac ibadetinizi yaparak ailenizin yanına dönmeyi nasip etsin. Özellikle hacı adaylarımız, nereye gittiğinizi çok iyi bilmeniz gerekiyor. Sayılı günleri çok iyi değerlendirmeniz gerekiyor. Allah Resulüne bizden selam götürün." ifadelerini kullandı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dualardan sonra hacı adayları yakınlarıyla helalleşerek yola çıktı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.