whatsapp

Gönül belediyeciliğine doğru

ANALİZ 01.12.2018 - 00:05, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Gönül belediyeciliğine doğru

Bir seçim dönemi daha yaklaşıyor. Belediye başkanı olacak herhangi bir arkadaşımız koltuğa oturduktan sonra kendini unutmamalı. Halkın sayesinde oraya geldiğini bilmeli. Hizmet belediyeciliği yaparken özellikle halkın gönlüne girebilmeli. Kendini bir dönemlik değil birkaç dönemlik zaman dilimine göre davranışlarını hareketlerini şimdiden gözden geçirmelidir. İsmi üzerinde halkın başkanı olmalıdır. Kendini Atatürk’ten örnek almalıdır. Atatürk hiçbir zaman kin ve nefret duygusu beslememiştir. Hiç bir zaman kendine ait mal melal dâhil hiçbir şeyi almamıştır. Her şeyini kamu adına bağışlamıştır. Çünkü o bir başkandı. Halkın gönlüne girmiş bir başkandı. Gönül Belediyeciliği, hiçbir siyasi ve ideolojik ayırım yapmadan, zengin-fakir, tanıdık-yabancı ayrımı yapmadan, alçak gönüllülük ve tevazu içerisinde her bir vatandaşın evinin veya işyerinin kapısını çalabilmesidir. Başkanın hiçbir beklentisi olmadan tamamen insani duygularla onun hanesine mekânına ve gönlüne misafir olabilmesidir. O’nun çat kapı girdiği evler, dükkânlar, taksi durakları, çay ocakları hep gönül kapılarının aralandığı, kuşku ve endişelerin umuda dönüşüp toplumsal sevginin kat kat arttığı sosyal barış ve mutluluğun zirve yaptığı mekânlardır. Gönül belediyeciliğine talip olanlarda haslet ve kin olmamalıdır. Öfke ve İntikam duyguları insanı halkın huzurunda mahcup eder. Hizmet alanlarında başarısız kılar. Gönüllere talip olanlarda ben değil biz olmalıdır.    Gönül Belediyeciliğine talip olmakla kendini halkına, milletine adayan, gönüllerde yer almaya namzetliğini ilan eden bütün yiğitlere selam olsun…

Bir seçim dönemi daha yaklaşıyor. Belediye başkanı olacak herhangi bir arkadaşımız koltuğa oturduktan sonra kendini unutmamalı. Halkın sayesinde oraya geldiğini bilmeli. Hizmet belediyeciliği yaparken özellikle halkın gönlüne girebilmeli. Kendini bir dönemlik değil birkaç dönemlik zaman dilimine göre davranışlarını hareketlerini şimdiden gözden geçirmelidir.

İsmi üzerinde halkın başkanı olmalıdır. Kendini Atatürk’ten örnek almalıdır. Atatürk hiçbir zaman kin ve nefret duygusu beslememiştir. Hiç bir zaman kendine ait mal melal dâhil hiçbir şeyi almamıştır. Her şeyini kamu adına bağışlamıştır. Çünkü o bir başkandı. Halkın gönlüne girmiş bir başkandı.

Gönül Belediyeciliği, hiçbir siyasi ve ideolojik ayırım yapmadan, zengin-fakir, tanıdık-yabancı ayrımı yapmadan, alçak gönüllülük ve tevazu içerisinde her bir vatandaşın evinin veya işyerinin kapısını çalabilmesidir.

Başkanın hiçbir beklentisi olmadan tamamen insani duygularla onun hanesine mekânına ve gönlüne misafir olabilmesidir. O’nun çat kapı girdiği evler, dükkânlar, taksi durakları, çay ocakları hep gönül kapılarının aralandığı, kuşku ve endişelerin umuda dönüşüp toplumsal sevginin kat kat arttığı sosyal barış ve mutluluğun zirve yaptığı mekânlardır.

Gönül belediyeciliğine talip olanlarda haslet ve kin olmamalıdır.

Öfke ve İntikam duyguları insanı halkın huzurunda mahcup eder. Hizmet alanlarında başarısız kılar.

Gönüllere talip olanlarda ben değil biz olmalıdır.   

Gönül Belediyeciliğine talip olmakla kendini halkına, milletine adayan, gönüllerde yer almaya namzetliğini ilan eden bütün yiğitlere selam olsun…

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.