whatsapp

Giden gelmez dağlarında yetişen şakayıklar çiçek açtı

TURİZM 14.05.2021 - 02:31, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Giden gelmez dağlarında yetişen şakayıklar çiçek açtı

Görüntülü haber..
Seydişehir- Antalya sınırları içerisinde 1800 rakımlı Giden gelmez dağları arasında doğal olarak yetişen şakayık, yaban gülleri açtı. Seydişehir’e 20 kilometre mesafedeki giden gelmez dağlarında yetişip Mayıs ayında açmaya başlayan şakayıklar, güzel görüntü oluşturuyor. Yöre halkının ilgi gösterdiği koruma altındaki şakayık çiçeği, yaban gülleri bölgeye özel bir önem kazandırırken, doğal güzelliğiyle de büyülüyor. Mayısın ilk haftasında açan şakayıklar bölgede renk cümbüşü oluşturdu. Şakayıkların ömrü ise 1 ay olarak belirtildi. ŞAKAYIK ÇİÇEKLERİNİ KOPARMANIN 80 BİN LİRA CEZASI VAR. Şakayığın 4 bin yıldır Anadolu topraklarında hayat bulan bir çiçek olduğunu, anlatan fotoğraf sanatçısı doğasever Hasan Zorlu , " Her yıl fotoğraflarını çekebilmek için sabırsızlıkla açmalarını bekliyorum. Koruma altındaki şakayık çiçeğini koparmanın cezası 80 bin lira. Doğaseverlere bu çiçek tanıtılmalı. Herkes gelip görmeli. Turistler için şakayık turları düzenlenmeli. Bu güzellik değerlendirilmeli" dedi.
Görüntülü haber..

Seydişehir- Antalya sınırları içerisinde 1800 rakımlı Giden gelmez dağları arasında doğal olarak yetişen şakayık, yaban gülleri açtı.

Seydişehir’e 20 kilometre mesafedeki giden gelmez dağlarında yetişip Mayıs ayında açmaya başlayan şakayıklar, güzel görüntü oluşturuyor.

Yöre halkının ilgi gösterdiği koruma altındaki şakayık çiçeği, yaban gülleri bölgeye özel bir önem kazandırırken, doğal güzelliğiyle de büyülüyor. Mayısın ilk haftasında açan şakayıklar bölgede renk cümbüşü oluşturdu. Şakayıkların ömrü ise 1 ay olarak belirtildi.

ŞAKAYIK ÇİÇEKLERİNİ KOPARMANIN 80 BİN LİRA CEZASI VAR.
Şakayığın 4 bin yıldır Anadolu topraklarında hayat bulan bir çiçek olduğunu, anlatan fotoğraf sanatçısı doğasever Hasan Zorlu , " Her yıl fotoğraflarını çekebilmek için sabırsızlıkla açmalarını bekliyorum. Koruma altındaki şakayık çiçeğini koparmanın cezası 80 bin lira. Doğaseverlere bu çiçek tanıtılmalı. Herkes gelip görmeli. Turistler için şakayık turları düzenlenmeli. Bu güzellik değerlendirilmeli" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.