whatsapp

Gıda denetimleri sıklaştırıldı

BELEDİYE 04.05.2019 - 17:54, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Gıda denetimleri sıklaştırıldı

Seydişehir Belediyesi zabıta ekipleri Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte, vatandaşların sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşabilmeleri için başta tatlıcılık, pastacılık ürünleri, unlu mamuller, ekmek, pide ve şekerli mamullerin üretim, satış ve toplu tüketim yerlerine ilişkin denetimlerini artırdı. Zabıta Gıda Denetim Ekipleri ilçe genelindeki işletmelerin genel hijyen, personel hijyeni, gıda işleme ve hazırlama ekipman hijyeni, kullanılan gıda bileşenlerinin ve katkılarının uygunluğu ve muhafaza şartları, gıda maddelerinin muhteviyatını, işletmelerin kayıt ve onay belgeleri, fiziki ortamları, asgari teknik ve hijyenik şartlara uygunluklarının kontrolü, işletme sahipleri ile çalışanların gıda güvenliği ve personel hijyenleri kontrol edilerek mevzuatlar doğrultusunda numune alma işlemlerini sıklaştırdı.

Seydişehir Belediyesi zabıta ekipleri Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte, vatandaşların sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşabilmeleri için başta tatlıcılık, pastacılık ürünleri, unlu mamuller, ekmek, pide ve şekerli mamullerin üretim, satış ve toplu tüketim yerlerine ilişkin denetimlerini artırdı.

Zabıta Gıda Denetim Ekipleri ilçe genelindeki işletmelerin genel hijyen, personel hijyeni, gıda işleme ve hazırlama ekipman hijyeni, kullanılan gıda bileşenlerinin ve katkılarının uygunluğu ve muhafaza şartları, gıda maddelerinin muhteviyatını, işletmelerin kayıt ve onay belgeleri, fiziki ortamları, asgari teknik ve hijyenik şartlara uygunluklarının kontrolü, işletme sahipleri ile çalışanların gıda güvenliği ve personel hijyenleri kontrol edilerek mevzuatlar doğrultusunda numune alma işlemlerini sıklaştırdı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.