whatsapp

Fırıncılar sıcağa rağmen oruçlarını tutuyor

SİVİL TOPLUM 21.05.2018 - 15:57, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Fırıncılar sıcağa rağmen oruçlarını tutuyor

Seydişehirli fırıncılar, 100 dereceyi bulan sıcaklığının önünde oruçlarını tutarak Ramazan ayını geçiriyorlar.
İlçedeki Milli Egemenlik Caddesindeki fırıncı ustalarından Mehmet Emin Gürbüz, 100 dereceyi bulan fırının sıcağından olumsuz etkilendiğini ancak buna rağmen orucunu tutmaya devam ettiğini söyledi. Su içme ihtiyacına çok zorlandığını ama iftara kadar durabildiğini dile getiren M E Gürbüz, “Bu yıl orucumuz diğer senelere göre daha serin ve güzel. Fırın önünde oruç tutmak zordur ama Elhamdulillah orucumuzu tutup işimizi devam ediyoruz. Her gün 9 bin ekmek çıkarıyoruz. Ayrıca fırında tava, pide de yapıyoruz. Ramazan öncesi günde en az 5 litre su içiyordum şimdi ise Ramazan nedeniyle susuz idare ediyoruz.” dedi. Cevher Dudayev Caddesinde fırın işleten usta İlyas Diller ise “Ramazan her yıl bir sonraki yıla göre daha rahattır. Havalar serinlenmeye başlıyor. Gerçekten bu ortamda oruç tutmak her babayiğidin harcı değildir. Bu fırın sıcağında Allah-u Teâlâ sabır veriyor. Sonuçta vatandaşa hizmet için çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Seydişehirli fırıncılar, 100 dereceyi bulan sıcaklığının önünde oruçlarını tutarak Ramazan ayını geçiriyorlar.

İlçedeki Milli Egemenlik Caddesindeki fırıncı ustalarından Mehmet Emin Gürbüz, 100 dereceyi bulan fırının sıcağından olumsuz etkilendiğini ancak buna rağmen orucunu tutmaya devam ettiğini söyledi.

Su içme ihtiyacına çok zorlandığını ama iftara kadar durabildiğini dile getiren M E Gürbüz, “Bu yıl orucumuz diğer senelere göre daha serin ve güzel. Fırın önünde oruç tutmak zordur ama Elhamdulillah orucumuzu tutup işimizi devam ediyoruz. Her gün 9 bin ekmek çıkarıyoruz. Ayrıca fırında tava, pide de yapıyoruz. Ramazan öncesi günde en az 5 litre su içiyordum şimdi ise Ramazan nedeniyle susuz idare ediyoruz.” dedi.

Cevher Dudayev Caddesinde fırın işleten usta İlyas Diller ise “Ramazan her yıl bir sonraki yıla göre daha rahattır. Havalar serinlenmeye başlıyor. Gerçekten bu ortamda oruç tutmak her babayiğidin harcı değildir. Bu fırın sıcağında Allah-u Teâlâ sabır veriyor. Sonuçta vatandaşa hizmet için çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.