whatsapp

Eti Alüminyumda sözleşme süreci başladı

SİVİL TOPLUM 18.01.2019 - 23:51, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Eti Alüminyumda sözleşme süreci başladı

Özçelik-İş sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, Seydişehir Eti Alüminyumda toplu iş sözleşme sürecini başlattı.  Seydişehir’e gelen Sendika genel başkanı Yunus Değirmenci, Eti Alüminyumda yapılacak olan toplu sözleşme görüşmelerinin ilk toplantısını fabrika yemekhanesinde işçilerle bir araya gelerek başlattı. Toplu iş sözleşme görüşmelerinin başlatmak için Seydişehir’e geldiğini ifade eden Başkan Yunus Değirmenci, işçilerin refah ve mutluluğunu sağlayacak bir toplu iş sözleşmesini masa başında imzalamak için mücadele vereceklerini kaydetti.  Değirmenci konuşmasında “İşçisiyle işvereniyle sendikasıyla bir aile olduğumuzu ortaya koymak için özellikle bugün buraya geldim. Toplu iş sözleşmesi uzun soluklu ve zorlu bir süreç. Bugün bu süreci başlatacağız. Daha sonra şube yönetimimiz işveren vekilleriyle beraber, sizlerin bilgisi dâhilinde olan, şubemiz ile birlikte üzerinde ince eleyip sık dokuduğumuz, benim de bizzat çalışmalarının içinde olduğum taslağımız ile ilgili görüşmelere başlayacağız. Beklentilerinizi biliyorum, gücüm, imkânım ve yetkim nereye kadar uzanırsa oraya kadar gidip, işverenimizle birlikte toplu iş sözleşmemizi masa başında bitirip sizlere hayırlı olsun diyeceğiz. Bu süreci sabırla yürüteceğiz. Sizin sorunlarınızı biliyoruz, eksiklikleri biliyoruz, maddi sıkıntıları ve Türkiye’nin şartlarını biliyoruz. İşverenimize bunları anlatıp çalışmaları başlatıyoruz. Sorunlarınıza çözüm aramak, beklentilerinizi karşılamak görevimiz. Bu süreçte sizlerin duaları, birlik ve beraberlik içindeki desteğiniz, bizim için çok önemli. İnşallah bu süreçten alnımızın akıyla çıkmayı başaracağız” dedi.  İşverenlerle Bir Araya Geldi Daha sonra işçilerle vedalaşarak yemekhaneden ayrılan Değirmenci, işveren ve birim müdürleriyle bir araya geldi.  Değirmenci ilk olarak Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ekrem Cengiz ve Genel Müdür Mehmet Arkan ile görüştü. Ardından Genel Müdür Yardımcıları Osman Zeki Özyıldırım, Rafet Karakolcu, Yaşar Bayraktar, İdari Sosyal İşler Müdürü İhsan Cebeci ve İnsan Kaynakları Müdürü Zekeriya Yılmaz’ın da katılım sağladığı öğle yemeğinde toplu iş sözleşme sürecinin hayırlı olmasını diledi.  İlk oturumda18 Madde görüşüldüğü belirterek ikinci toplantı Salı günü devam edeceği açıklandı.

Özçelik-İş sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, Seydişehir Eti Alüminyumda toplu iş sözleşme sürecini başlattı. 
Seydişehir’e gelen Sendika genel başkanı Yunus Değirmenci, Eti Alüminyumda yapılacak olan toplu sözleşme görüşmelerinin ilk toplantısını fabrika yemekhanesinde işçilerle bir araya gelerek başlattı.

Toplu iş sözleşme görüşmelerinin başlatmak için Seydişehir’e geldiğini ifade eden Başkan Yunus Değirmenci, işçilerin refah ve mutluluğunu sağlayacak bir toplu iş sözleşmesini masa başında imzalamak için mücadele vereceklerini kaydetti. 
Değirmenci konuşmasında “İşçisiyle işvereniyle sendikasıyla bir aile olduğumuzu ortaya koymak için özellikle bugün buraya geldim. Toplu iş sözleşmesi uzun soluklu ve zorlu bir süreç. Bugün bu süreci başlatacağız. Daha sonra şube yönetimimiz işveren vekilleriyle beraber, sizlerin bilgisi dâhilinde olan, şubemiz ile birlikte üzerinde ince eleyip sık dokuduğumuz, benim de bizzat çalışmalarının içinde olduğum taslağımız ile ilgili görüşmelere başlayacağız. Beklentilerinizi biliyorum, gücüm, imkânım ve yetkim nereye kadar uzanırsa oraya kadar gidip, işverenimizle birlikte toplu iş sözleşmemizi masa başında bitirip sizlere hayırlı olsun diyeceğiz. Bu süreci sabırla yürüteceğiz. Sizin sorunlarınızı biliyoruz, eksiklikleri biliyoruz, maddi sıkıntıları ve Türkiye’nin şartlarını biliyoruz. İşverenimize bunları anlatıp çalışmaları başlatıyoruz. Sorunlarınıza çözüm aramak, beklentilerinizi karşılamak görevimiz. Bu süreçte sizlerin duaları, birlik ve beraberlik içindeki desteğiniz, bizim için çok önemli. İnşallah bu süreçten alnımızın akıyla çıkmayı başaracağız” dedi. 
İşverenlerle Bir Araya Geldi
Daha sonra işçilerle vedalaşarak yemekhaneden ayrılan Değirmenci, işveren ve birim müdürleriyle bir araya geldi. 
Değirmenci ilk olarak Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ekrem Cengiz ve Genel Müdür Mehmet Arkan ile görüştü. Ardından Genel Müdür Yardımcıları Osman Zeki Özyıldırım, Rafet Karakolcu, Yaşar Bayraktar, İdari Sosyal İşler Müdürü İhsan Cebeci ve İnsan Kaynakları Müdürü Zekeriya Yılmaz’ın da katılım sağladığı öğle yemeğinde toplu iş sözleşme sürecinin hayırlı olmasını diledi. 
İlk oturumda18 Madde görüşüldüğü belirterek ikinci toplantı Salı günü devam edeceği açıklandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.