whatsapp

Esnaflar yeni destek paket düzenlemesi istiyor

SİVİL TOPLUM 23.03.2020 - 13:02, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Esnaflar yeni destek paket düzenlemesi istiyor

Seydişehir Esnaf ve Sanatkârlar Odası tarafından, Coronavirüs salgını ve gelinen son nokta ile ilgili Oda başkanı İbrahim Aypar açılama yaptı. ‘’Cumhurbaşkanımızın ülkemiz için açıkladığı tedbirler ve ekonomik açıklamalarının içinde esnaf ve sanatkârın şu anda yaşadığı son ekonomik sıkıntılarına yönelik desteklerin yetersiz olduğunu düşünüyoruz. Şöyle ki;  Virüs krizinden önce, zaten ekonomisi bozuk esnafın, işyerleri kapatıldıktan sonra,     bağ kur ve sigortasını ertelemekten ziyade devletimiz tarafından ödenmelidir. Kooperatif kredilerini 3 ay ertelemek, esnafın parasal sorununu bitirmeyecektir. En azından bu iki madde ve esnafın çek ve senet ödemeleri ertelenmediği için, parasal sorun artarak devam edeceğinden, acilen faizsiz 1 yıl ödemesiz 50.000TL siciline bakılmaksızın esnafın tamamına kredi verilmesi gerekir. İşyerlerinde kiracı olarak çalışan esnafın Kira ücretinin 6 aylığının devletimiz tarafından karşılanması gerekir.  Esnafın, ödeyeceği oda aidatları, emlak ve reklam vergilerinin 1 yıl ertelenmesi gerekir. Elbette, esnaf olarak bizlerde can taşımakta ve ailelerimiz, işçilerimizin adına sosyal ve ekonomik sorumluluklarımız vardır. Şu iyi bilinmelidir ki, Esnaf ve sanatkârın hepsi ülkesini herkesten daha fazla sevmiş, ülkenin çalkantılı dönemlerinde olmayan parasıyla bile onuru ile ayakta kalmayı başarmıştır. Allah bu tür felaketleri ulusumuza bir daha yaşatmasın bu sıkıntıdan da biran evvel kurtarsın. Ülkemizin içinde bulunduğu durum göz önüne alındığında, ödediği vergi ile sağladığı istihdam ve sağladığı katma değer ile zor durumlar karşısında ülkemizin gerçek sahipleri olduğunu kanıtlamış Esnaf ve Sanatkârlar olarak, devletimizin de yeni bir destek paketi ile esnafımızın yanında olması en büyük arzumuzdur.’’

Seydişehir Esnaf ve Sanatkârlar Odası tarafından, Coronavirüs salgını ve gelinen son nokta ile ilgili Oda başkanı İbrahim Aypar açılama yaptı.

‘’Cumhurbaşkanımızın ülkemiz için açıkladığı tedbirler ve ekonomik açıklamalarının içinde esnaf ve sanatkârın şu anda yaşadığı son ekonomik sıkıntılarına yönelik desteklerin yetersiz olduğunu düşünüyoruz.

Şöyle ki;  Virüs krizinden önce, zaten ekonomisi bozuk esnafın, işyerleri kapatıldıktan sonra,     bağ kur ve sigortasını ertelemekten ziyade devletimiz tarafından ödenmelidir.

Kooperatif kredilerini 3 ay ertelemek, esnafın parasal sorununu bitirmeyecektir. En azından bu iki madde ve esnafın çek ve senet ödemeleri ertelenmediği için, parasal sorun artarak devam edeceğinden, acilen faizsiz 1 yıl ödemesiz 50.000TL siciline bakılmaksızın esnafın tamamına kredi verilmesi gerekir.

İşyerlerinde kiracı olarak çalışan esnafın Kira ücretinin 6 aylığının devletimiz tarafından karşılanması gerekir. 

Esnafın, ödeyeceği oda aidatları, emlak ve reklam vergilerinin 1 yıl ertelenmesi gerekir.

Elbette, esnaf olarak bizlerde can taşımakta ve ailelerimiz, işçilerimizin adına sosyal ve ekonomik sorumluluklarımız vardır.

Şu iyi bilinmelidir ki, Esnaf ve sanatkârın hepsi ülkesini herkesten daha fazla sevmiş, ülkenin çalkantılı dönemlerinde olmayan parasıyla bile onuru ile ayakta kalmayı başarmıştır. Allah bu tür felaketleri ulusumuza bir daha yaşatmasın bu sıkıntıdan da biran evvel kurtarsın.

Ülkemizin içinde bulunduğu durum göz önüne alındığında, ödediği vergi ile sağladığı istihdam ve sağladığı katma değer ile zor durumlar karşısında ülkemizin gerçek sahipleri olduğunu kanıtlamış Esnaf ve Sanatkârlar olarak, devletimizin de yeni bir destek paketi ile esnafımızın yanında olması en büyük arzumuzdur.’’

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.