whatsapp

Esnaf ve sanatkarlar Odasından Ahilik kutlaması

SİVİL TOPLUM 22.09.2017 - 02:27, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Esnaf ve sanatkarlar Odasından Ahilik kutlaması

30. Ahilik haftası kutlamaları çerçevesinde Ahilik Bayramı kutlaması Seydişehir Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İbrahim Aypar dan dan geldi.
Başkan İbrahim Aypar; Peygamberler tarihi ile başlayan süreçte Esnaf ve Sanatkârlık, medeniyetin Anadolu’ya ulaşmasında Ahi Evran ile başka bir yön kazanarak, Esnaf ve Sanatkârlığın maneviyat zırhıyla daha kutsal hale gelmesini sağlamıştır. Rızkın onda dokuzu ticaret, ticaretin onda dokuzu cesarettedir. Sözü ile başlayan bu kutsal yol insanlığa, günlük geçimini sağlamanın yanında İslam’ın emirlerini de uygulanmasının kazançlara katacağı, bereket ve bolluğun simgesi olmuştur. Her fırsatta kendisinden önce, komşusuna akrabasına, vatanına. ve ailesine sahip çıkmayı öne çıkaran Ahilik kavramı bugün azda olsa Esnaf ve Sanatkarımız arasında sürdürülmektedir. Oda olarak Amacımız, Esnaf ve Sanatkârımıza bu ve buna benzer günleri sık sık yaşatmak ve hatırlatmaktır. Bu vesile ile başta Ahilik kavramının mimarı Ahi Evran ve ahrete göç etmiş tüm Esnaf büyüklerimizi rahmetle yad ediyor. Bütün Esnaf ve Sanatkârlarımızın Ahilik haftasını, en derin saygılarımızla tebrik ediyoruz.  
30. Ahilik haftası kutlamaları çerçevesinde Ahilik Bayramı kutlaması Seydişehir Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İbrahim Aypar dan dan geldi.

Başkan İbrahim Aypar; Peygamberler tarihi ile başlayan süreçte Esnaf ve Sanatkârlık, medeniyetin Anadolu’ya ulaşmasında Ahi Evran ile başka bir yön kazanarak, Esnaf ve Sanatkârlığın maneviyat zırhıyla daha kutsal hale gelmesini sağlamıştır.

Rızkın onda dokuzu ticaret, ticaretin onda dokuzu cesarettedir. Sözü ile başlayan bu kutsal yol insanlığa, günlük geçimini sağlamanın yanında İslam’ın emirlerini de uygulanmasının kazançlara katacağı, bereket ve bolluğun simgesi olmuştur. Her fırsatta kendisinden önce, komşusuna akrabasına, vatanına. ve ailesine sahip çıkmayı öne çıkaran Ahilik kavramı bugün azda olsa Esnaf ve Sanatkarımız arasında sürdürülmektedir. Oda olarak Amacımız, Esnaf ve Sanatkârımıza bu ve buna benzer günleri sık sık yaşatmak ve hatırlatmaktır.

Bu vesile ile başta Ahilik kavramının mimarı Ahi Evran ve ahrete göç etmiş tüm Esnaf büyüklerimizi rahmetle yad ediyor. Bütün Esnaf ve Sanatkârlarımızın Ahilik haftasını, en derin saygılarımızla tebrik ediyoruz.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.