whatsapp

Esnaf ve sanatkâr odasından duyuru

SİVİL TOPLUM 30.09.2019 - 20:03, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Esnaf ve sanatkâr odasından duyuru

Seydişehir Esnaf ve Sanatkârlar odası Doğal Gaz yakan Cihazlara ilişkin yeni uygulama hakkında basına bilgilendirmede bulundu. Açıklama oda yönetim Kurulu adına Başkan İbrahim Aypar tarafından yapıldı. Açıklamada; 05.05.2018 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan şekli ile ‘’tasarım, yapım öngörülebilir olan set üstü ve gömme (ankastre)ocakların gaz kesme emniyet tertibatı olmadan kullanımı uygun değildir. Denmektedir. Buna göre başta esnaf ve sanatkârımız olmak üzere tüm kamuoyunu ilgilendiren konu ile alakalı olarak, ’’ Gaz yakan cihazlara dair yönetmeliğe (2016/426/AB)Göre,05.05.2018 tarihinden sonra piyasaya sürülen set üstü ve ankastre ocakların toptan veya perakende yurtiçi satışı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca yasaklanmıştır. Aynı Bakanlıkça yapılacak denetimlerde, güvensiz olduğu değerlendirilen bu ürünlerin tespit edilmesi durumunda işletme ve şahıslar 4703 sayılı kanuna göre cezalandırılacaktır. İnsan hayatı için önem taşıyan konuya esnafımızın ve vatandaşlarımızın azami dikkat etmeleri gerekmektedir.

Seydişehir Esnaf ve Sanatkârlar odası Doğal Gaz yakan Cihazlara ilişkin yeni uygulama hakkında basına bilgilendirmede bulundu.

Açıklama oda yönetim Kurulu adına Başkan İbrahim Aypar tarafından yapıldı. Açıklamada; 05.05.2018 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan şekli ile ‘’tasarım, yapım öngörülebilir olan set üstü ve gömme (ankastre)ocakların gaz kesme emniyet tertibatı olmadan kullanımı uygun değildir. Denmektedir.

Buna göre başta esnaf ve sanatkârımız olmak üzere tüm kamuoyunu ilgilendiren konu ile alakalı olarak, ’’ Gaz yakan cihazlara dair yönetmeliğe (2016/426/AB)Göre,05.05.2018 tarihinden sonra piyasaya sürülen set üstü ve ankastre ocakların toptan veya perakende yurtiçi satışı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca yasaklanmıştır. Aynı Bakanlıkça yapılacak denetimlerde, güvensiz olduğu değerlendirilen bu ürünlerin tespit edilmesi durumunda işletme ve şahıslar 4703 sayılı kanuna göre cezalandırılacaktır. İnsan hayatı için önem taşıyan konuya esnafımızın ve vatandaşlarımızın azami dikkat etmeleri gerekmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.