whatsapp

Esnaf odasından korona basın açıklaması

SİVİL TOPLUM 08.06.2020 - 13:09, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Esnaf odasından korona basın açıklaması

Seydişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından Aylık olağan toplantı sonrasında , Covid – 19 virüsü ve ilçemizle  ile ilgili son gelişmeleri değerlendirildi, açıklama  Oda Yönetim Kurulu adına Başkan İbrahim Aypar tarafından yapıldı.. Açıklamada;  Korona virüs salgınında belki de en az etkilenen ilçemiz son dönemde maalesef,  Vaka meydana gelmesi bizleri ve ilçemizde yaşayan tüm vatandaşlarımızı derinden üzmektedir. Olayın duyulduğu günden bu yana ve şu anda Sağlık ekiplerimiz ve Emniyet güçlerimiz olağan üstü gayret göstererek sorunu çözmeye çalışmaktadır. Vakanın ağırlıkla yaşandığı ilçemize ait merkez Değirmenci Mahallesi ve çevresindeki birkaç mahallede de görülen salgının tamamen yok edileceğinden şüphemiz yoktur. Ancak, vatandaş olarak bize düşen, Covid – 19 un en belirgin önleme şekli hijyen ve sosyal mesafeye riayet etmektir. Oda olarak ta virüsle mücadelenin başladığı günden bu güne üzerimize düşen bütün sorumluluklarımızı üye ve vatandaşlarımıza karşı yerine getirmeye çalışıyoruz. Korona virüs ile ilgili, İlçemizde vaka çıktı duyumundan sonra özellikle, Değirmenci Mahallemiz sakinlerine yönelik, Esnaf ve vatandaşlarımız tarafından ister istemez bazı dışlama ya da ötekileştirme gibi söylemler kulağımıza gelmektedir. Yıllarca birlikte yaşayıp aynı kader ve kederi paylaştığımız vatandaşlarımıza virüs sebebiyle yanlış davranışlara girilmesi hem günah ve hem de olan birlikteliğimize zarar verir.    Seksen bir milyon vatandaşın hakları ne ise o, insanlarında hakları aynıdır. Zira korona virüsün her birimize bulaşmayacağının garantisini kim verebilir. Bizler bu konunun, sadece dedikodudan ibaret olmasını umut ediyoruz. Ve öyle kabul ediyoruz. Devletimizin kurum ve kuruluşları görevinin başındadır. Elbette bu sorun da atlatılacaktır. Sorumluğumuz gereği özellikle ilçemiz Esnaf ve Sanatkarına, ilçemizde yaşayan bütün vatandaşlarımıza, korona virüsün, bizlere ve ülkemize maddi ve manevi kayıplar yaşattığını unutmadan, her türlü önlemi alarak daha sıkı hijyen ile mücadeleye devam etmemizi ısrarla belirtiyoruz. Allah böylesi yıkıcı felaketleri ulusumuza bir daha yaşatmasın, korona virüsten bir an önce kurtulmamızı nasip etsin. Sağlıklı günler dileklerimizle.

Seydişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından Aylık olağan toplantı sonrasında , Covid – 19 virüsü ve ilçemizle  ile ilgili son gelişmeleri değerlendirildi, açıklama  Oda Yönetim Kurulu adına Başkan İbrahim Aypar tarafından yapıldı..

Açıklamada;  Korona virüs salgınında belki de en az etkilenen ilçemiz son dönemde maalesef, 

Vaka meydana gelmesi bizleri ve ilçemizde yaşayan tüm vatandaşlarımızı derinden üzmektedir. Olayın duyulduğu günden bu yana ve şu anda Sağlık ekiplerimiz ve Emniyet güçlerimiz olağan üstü gayret göstererek sorunu çözmeye çalışmaktadır. Vakanın ağırlıkla yaşandığı ilçemize ait merkez Değirmenci Mahallesi ve çevresindeki birkaç mahallede de görülen salgının tamamen yok edileceğinden şüphemiz yoktur.

Ancak, vatandaş olarak bize düşen, Covid – 19 un en belirgin önleme şekli hijyen ve sosyal mesafeye riayet etmektir. Oda olarak ta virüsle mücadelenin başladığı günden bu güne üzerimize düşen bütün sorumluluklarımızı üye ve vatandaşlarımıza karşı yerine getirmeye çalışıyoruz.

Korona virüs ile ilgili, İlçemizde vaka çıktı duyumundan sonra özellikle, Değirmenci Mahallemiz sakinlerine yönelik, Esnaf ve vatandaşlarımız tarafından ister istemez bazı dışlama ya da ötekileştirme gibi söylemler kulağımıza gelmektedir. Yıllarca birlikte yaşayıp aynı kader ve kederi paylaştığımız vatandaşlarımıza virüs sebebiyle yanlış davranışlara girilmesi hem günah ve hem de olan birlikteliğimize zarar verir.   

Seksen bir milyon vatandaşın hakları ne ise o, insanlarında hakları aynıdır. Zira korona virüsün her birimize bulaşmayacağının garantisini kim verebilir. Bizler bu konunun, sadece dedikodudan ibaret olmasını umut ediyoruz. Ve öyle kabul ediyoruz. Devletimizin kurum ve kuruluşları görevinin başındadır. Elbette bu sorun da atlatılacaktır.

Sorumluğumuz gereği özellikle ilçemiz Esnaf ve Sanatkarına, ilçemizde yaşayan bütün vatandaşlarımıza, korona virüsün, bizlere ve ülkemize maddi ve manevi kayıplar yaşattığını unutmadan, her türlü önlemi alarak daha sıkı hijyen ile mücadeleye devam etmemizi ısrarla belirtiyoruz.

Allah böylesi yıkıcı felaketleri ulusumuza bir daha yaşatmasın, korona virüsten bir an önce kurtulmamızı nasip etsin. Sağlıklı günler dileklerimizle.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.