whatsapp

Esnaf kefaletten duyuru

SİVİL TOPLUM 26.03.2020 - 15:46, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Esnaf kefaletten duyuru

Sınırlı sorumlu Seydişehir Esnaf ve sanatkârlar kredi ve kefalet kooperatifi başkanı Durmuş Onar bir duyuru yayınladı. Yaşanmakta olan salgın nedeniyle iş yeri zarar gören Esnaf ve Sanatkârlar, kredi ve kefalet kooperatifimiz kefaletiyle Türkiye Halk bankasından 31.Mart 2020 ve öncesi tarihinde kullandıkları kredilerin 1 Nisan-30 Haziran 2020 tarihleri arasında vadesi dolacak olan taksitleri 3 ay süreyle faizsiz olarak ertelenecek ve bu doğrultuda tüm taksitleri de 3 ay süre ile ötelenecektir. Sistem banka tarafından güncellenecek olup kredisini vadesinde ödemek isteyen Esnaf ve Sanatkârımız ödeme yapabilecektir. Bu karar kapsamında kredisi ertelenecek Esnaf ve Sanatkârlardan erteleme dönemi boyunca yanlarında çalışan varsa çalışan sayısını azaltmayacağına ve ertelenmeden yararlanmak istediğine dair kooperatifimize gelerek taahhüt vermek zorundadır. Öte yandan bugüne kadar faiz destekli kredilerden yararlanmamış olan Esnaf ve Sanatkârlara T. Halk bankasınca doğrudan kullandırılacağı duyurulan 25.000 TL limitli 36 aya kadar vadeli     de 4.5 faizli kredi alınan yeni bir kararla kooperatifimiz kefaletiyle de kullandırılabilecektir. Kooperatif şahıs limiti dâhilinde ve hali hazırda kullanmış olduğumuz işletme kredileri ile aynı kesintiler yapılarak önceden kredi kullanmama şartı da ortadan kaldırılmıştır.

Sınırlı sorumlu Seydişehir Esnaf ve sanatkârlar kredi ve kefalet kooperatifi başkanı Durmuş Onar bir duyuru yayınladı.

Yaşanmakta olan salgın nedeniyle iş yeri zarar gören Esnaf ve Sanatkârlar, kredi ve kefalet kooperatifimiz kefaletiyle Türkiye Halk bankasından 31.Mart 2020 ve öncesi tarihinde kullandıkları kredilerin 1 Nisan-30 Haziran 2020 tarihleri arasında vadesi dolacak olan taksitleri 3 ay süreyle faizsiz olarak ertelenecek ve bu doğrultuda tüm taksitleri de 3 ay süre ile ötelenecektir.

Sistem banka tarafından güncellenecek olup kredisini vadesinde ödemek isteyen Esnaf ve Sanatkârımız ödeme yapabilecektir.

Bu karar kapsamında kredisi ertelenecek Esnaf ve Sanatkârlardan erteleme dönemi boyunca yanlarında çalışan varsa çalışan sayısını azaltmayacağına ve ertelenmeden yararlanmak istediğine dair kooperatifimize gelerek taahhüt vermek zorundadır.

Öte yandan bugüne kadar faiz destekli kredilerden yararlanmamış olan Esnaf ve Sanatkârlara T. Halk bankasınca doğrudan kullandırılacağı duyurulan 25.000 TL limitli 36 aya kadar vadeli     de 4.5 faizli kredi alınan yeni bir kararla kooperatifimiz kefaletiyle de kullandırılabilecektir.

Kooperatif şahıs limiti dâhilinde ve hali hazırda kullanmış olduğumuz işletme kredileri ile aynı kesintiler yapılarak önceden kredi kullanmama şartı da ortadan kaldırılmıştır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.