whatsapp

Engelleri kaldıralım yürüyüşü

YAŞAM 07.05.2016 - 14:51, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Engelleri kaldıralım yürüyüşü

Engelliler Haftası etkinlikleri çerçevesinde Seydişehir Ümit çocukları derneği tarafından "Engelleri Kaldıralım" yürüyüşü düzenlendi.
Ümit Çocukları Derneği Başkanı Münevver Yalçınkaya, Engelli vatandaşların sosyal hayata uyum sağlamalarına ilişkin farklı kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapmaya devam edeceklerini belirtti.  Yalçınkaya, ‘’Engelleri Kaldıralım” yürüyüşümüze bizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz diyerek başlayan Münevver Yalçınkaya; “2002 yılından bu yana kuruluşumuzdan itibaren engellilerimizin toplumdaki varlığını vurgulamaya, seslerini duyurmaya,farkındalık yaratmaya ve hayatlarına dokunmaya çalıştık. yaptığımız faaliyetlerde spor, müzik, el sanatları ve sosyal alanlarda fırsat verilirse neler yapabileceklerini gösterdik. Bugünde burada çocuklarımızın kısa sürede hazırlanarak neler yapabileceklerini izleyeceğiz. Onların ihtiyaçları ilgi, sevgi ve eğitim. Herkesin birer engelli adayı olduğu bilinciyle ilgi ve sevgimizi esirgemeyelim.” dedi. Belediye başkanı Mehmet Tutal’da konuşmasına, güzel bir günde bir aradayız diyerek başlayarak; “Mutlu olmak için kendimizden daha aşağıya bakmalıyız. Nasıl ve şekil yaratılacağımız bizim isteğimiz dışında. Hükümetimiz, belediyemiz engelliler için ellerinden geleni yapıyorlar. Başta Ümit Çocukları derneğimiz ve Rehabilitasyon okullarımız engellilerin normal bir şekilde yaşamaları için büyük emek ve çaba harcıyorlar. Bunu buradaki yürüyüş ve gösterilerde görüyorum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi. Kaymakam Regaip Ahmet Özyiğit ise konuşmasında, engelliler haftasında bir farkındalık oluşması gerekiyor. Herkes engellileri anlayamaz. Damdan düşenin halinden damdan düşer anlarmış. Benimde engelli bir ninem vardı bizde kalırdı. Sizleri iyi anlıyorum. Bu iş hem zor, öbür dünya içinde önemli bir görev. Bu yükleri  sizler taşıyorsunuz. Bu yürüyüşün oluşmasında emeği geçen Ümit Çocukları derneğine, okullarımıza ve sizlere teşekkür ediyorum, saygılarımı sunuyorum.” dedi. Hükümet Konağı önünden başlayıp belediye meydanında tamamlanan yürüyüşe İlçe Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, Belediye Başkanı mehmet Tutal, AK Parti ilçe başkanı Mustafa Konurer, Mili Eğitim Müdürü Tahir Kibar engellilere eşlik etti.
Engelliler Haftası etkinlikleri çerçevesinde Seydişehir Ümit çocukları derneği tarafından "Engelleri Kaldıralım" yürüyüşü düzenlendi.

Ümit Çocukları Derneği Başkanı Münevver Yalçınkaya, Engelli vatandaşların sosyal hayata uyum sağlamalarına ilişkin farklı kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapmaya devam edeceklerini belirtti. 
Yalçınkaya, ‘’Engelleri Kaldıralım” yürüyüşümüze bizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz diyerek başlayan Münevver Yalçınkaya; “2002 yılından bu yana kuruluşumuzdan itibaren engellilerimizin toplumdaki varlığını vurgulamaya, seslerini duyurmaya,farkındalık yaratmaya ve hayatlarına dokunmaya çalıştık. yaptığımız faaliyetlerde spor, müzik, el sanatları ve sosyal alanlarda fırsat verilirse neler yapabileceklerini gösterdik. Bugünde burada çocuklarımızın kısa sürede hazırlanarak neler yapabileceklerini izleyeceğiz. Onların ihtiyaçları ilgi, sevgi ve eğitim. Herkesin birer engelli adayı olduğu bilinciyle ilgi ve sevgimizi esirgemeyelim.” dedi.

Belediye başkanı Mehmet Tutal’da konuşmasına, güzel bir günde bir aradayız diyerek başlayarak; “Mutlu olmak için kendimizden daha aşağıya bakmalıyız. Nasıl ve şekil yaratılacağımız bizim isteğimiz dışında. Hükümetimiz, belediyemiz engelliler için ellerinden geleni yapıyorlar. Başta Ümit Çocukları derneğimiz ve Rehabilitasyon okullarımız engellilerin normal bir şekilde yaşamaları için büyük emek ve çaba harcıyorlar. Bunu buradaki yürüyüş ve gösterilerde görüyorum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Kaymakam Regaip Ahmet Özyiğit ise konuşmasında, engelliler haftasında bir farkındalık oluşması gerekiyor. Herkes engellileri anlayamaz. Damdan düşenin halinden damdan düşer anlarmış. Benimde engelli bir ninem vardı bizde kalırdı. Sizleri iyi anlıyorum. Bu iş hem zor, öbür dünya içinde önemli bir görev. Bu yükleri  sizler taşıyorsunuz. Bu yürüyüşün oluşmasında emeği geçen Ümit Çocukları derneğine, okullarımıza ve sizlere teşekkür ediyorum, saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Hükümet Konağı önünden başlayıp belediye meydanında tamamlanan yürüyüşe İlçe Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, Belediye Başkanı mehmet Tutal, AK Parti ilçe başkanı Mustafa Konurer, Mili Eğitim Müdürü Tahir Kibar engellilere eşlik etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.