whatsapp

Engeller haftası etkinliği

SİVİL TOPLUM 12.05.2018 - 14:15, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Engeller haftası etkinliği

Seydişehir Hükümet konağı önünde toplanan engelli vatandaşlar engelleri kaldıralım temalı yürüyüş yaptı.
Atatürk Caddesinden Belediye önüne kadar yürüyen engelli vatandaşlar ellerinde ‘ engelleri kaldıralım, Hepimiz Özürlü Adayıyız, yaşamımızı zorlaştıran engeller sona ersin’ gibi pankart taşıdı. En temel amaçlarının engelli bireylerin toplumsal yaşama tam katılımlarını sağlamak olduğunu dile getiren Seydişehir Ümit Çocukları Engelliler Derneği Başkanı Münevver Yalçınkaya, “ 10-16 Mayıs engelliler haftası, engelli vatandaşlarımızın sorunlarına ve ihtiyaçlarına dikkat çekerek farkındalık oluşturmak açısından son derece önemli bir haftadır. ‘Her birey engelli adayıdır. Özellikle engelli aileleri derneğimize sahip çıksınlar’’ dedi. Daha sonra ilçede rehabilitasyon merkezi kuruluşlarında eğitim gören engelliler gösteri ve halk oyunları sundu. Etkinliğe, Kaymakam Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar, Siyasi parti ve sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Seydişehir Hükümet konağı önünde toplanan engelli vatandaşlar engelleri kaldıralım temalı yürüyüş yaptı.

Atatürk Caddesinden Belediye önüne kadar yürüyen engelli vatandaşlar ellerinde ‘ engelleri kaldıralım, Hepimiz Özürlü Adayıyız, yaşamımızı zorlaştıran engeller sona ersin’ gibi pankart taşıdı.

En temel amaçlarının engelli bireylerin toplumsal yaşama tam katılımlarını sağlamak olduğunu dile getiren Seydişehir Ümit Çocukları Engelliler Derneği Başkanı Münevver Yalçınkaya, “ 10-16 Mayıs engelliler haftası, engelli vatandaşlarımızın sorunlarına ve ihtiyaçlarına dikkat çekerek farkındalık oluşturmak açısından son derece önemli bir haftadır. ‘Her birey engelli adayıdır. Özellikle engelli aileleri derneğimize sahip çıksınlar’’ dedi.

Daha sonra ilçede rehabilitasyon merkezi kuruluşlarında eğitim gören engelliler gösteri ve halk oyunları sundu.

Etkinliğe, Kaymakam Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar, Siyasi parti ve sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.