whatsapp

En İyi Çilek Yetiştiriciliği Yarışması

BELEDİYE 04.08.2017 - 11:40, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

En İyi Çilek Yetiştiriciliği Yarışması

Seydişehir’de Kalkınma Şöleni etkinlikleri kapsamında ‘’En Güzel Çilek Yetiştiriciliği” yarışması yapıldı.
Seydişehir’de bu yıl ilki düzenlenen 6 gün sürecek olan Kalkınma Şöleni kapsamında en iyi çilekleri yetiştiren üreticiler ödüllendirildi. 26 üreticinin katıldığı yarışmada jüri ilk üç üreticiyi ürettikleri çileğin kokusu, tadı ve diğer özelliklerini dikkate alarak belirledi. Yaylacık Mahallesi çiftçilerinden Kadir Önder birinci, Bahçeli evler mahallesinden Seyit Bademci ikinci, Seydişehir Merkezden Durmuş Yılmaz üçüncü oldu. İnsanların en yoğun etkileşim içerisinde oldukları anlar bu tür etkinlikler olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Tuıtal, ‘’Bu bilinçle önümüzdeki yıllarda da şölenimizin çıtasını yükselteceğiz. İlçemizi Türkiye ' de ve Dünya ' da daha tanınır hale getireceğiz. Seydişehir’de üretilen bu meyve aroması ve tadı ile kalitesi ispatlanmıştır. Biz bu meyvemizi üretmek ve üretenlere yardımcı olmak istiyoruz. Ekonomik yönden insanlarımızın gelirini artırmak istiyoruz. Ben tüm üreticilere teşekkür ediyorum” dedi.
Seydişehir’de Kalkınma Şöleni etkinlikleri kapsamında ‘’En Güzel Çilek Yetiştiriciliği” yarışması yapıldı.

Seydişehir’de bu yıl ilki düzenlenen 6 gün sürecek olan Kalkınma Şöleni kapsamında en iyi çilekleri yetiştiren üreticiler ödüllendirildi.

26 üreticinin katıldığı yarışmada jüri ilk üç üreticiyi ürettikleri çileğin kokusu, tadı ve diğer özelliklerini dikkate alarak belirledi.

Yaylacık Mahallesi çiftçilerinden Kadir Önder birinci, Bahçeli evler mahallesinden Seyit Bademci ikinci, Seydişehir Merkezden Durmuş Yılmaz üçüncü oldu.

İnsanların en yoğun etkileşim içerisinde oldukları anlar bu tür etkinlikler olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Tuıtal, ‘’Bu bilinçle önümüzdeki yıllarda da şölenimizin çıtasını yükselteceğiz. İlçemizi Türkiye ' de ve Dünya ' da daha tanınır hale getireceğiz. Seydişehir’de üretilen bu meyve aroması ve tadı ile kalitesi ispatlanmıştır. Biz bu meyvemizi üretmek ve üretenlere yardımcı olmak istiyoruz. Ekonomik yönden insanlarımızın gelirini artırmak istiyoruz. Ben tüm üreticilere teşekkür ediyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.